2024. május 03. 05:12

KezdőlapF1Verstappen megkapta az új herendi trófeáját, az eredetit összetörő pilóta is ott...

Verstappen megkapta az új herendi trófeáját, az eredetit összetörő pilóta is ott volt (képek, videók)

-

Max Verstappen megkapta új herendi trófeáját, miután a Magyar Nagydíj dobogóján Lando Norris összetörte az eredetit. Az eseményen a McLaren versenyzője és a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója is ott volt.

A Magyar Nagydíj után nem maga a futam, hanem a leintés után történtek szolgáltatták a legfőbb beszédtémát. A dobogón ugyanis történt egy incidens: Lando Norris összetörte Max Verstappennek az első helyért járó trófeáját. A brit pilóta nem volt kellően körültekintő, amikor a rá jellemző módon földhöz csapta a pezsgősüveget, és a közelben elhelyezett kupa leborult, majd széttört.

 

Az esetből azért is lett akkora felhajtás, mert nem egy gyakran látott szponzori trófeáról van szó, hanem a Herendi Porcelánmanufaktúra által gyártott különleges serlegről. Bár látszólag egyik versenyzőt sem érintették meg különösebben a történtek, a vállalat azért másnap megígérte, hogy új darabot készít a címvédő számára.

Simon Attila, a cég vezérigazgatója még a futam előtti sajtótájékoztatón elárulta, hogy mennyi munkát és ráfordítást jelent egy ilyen trófea legyártása. Mint kiderült, körülbelül 15 millió forintba kerül, és összesen mintegy harminc ember dolgozik rajta. Mivel a tervezési fázist ezúttal nyilvánvalóan átugorhatták, a serleg jóval hamarabb készült el, mint az akkor elhangzott hat hónap.

Olyannyira, hogy Verstappen már át is vette az új kupát, amiről saját közösségi médiás felületein számolt be. A képek, illetve videó tanúsága szerint az eseményen Simon Attila mellett a „bűnös”, Norris is ott volt. A holland versenyző előbb csak megfogta a serleget, de már akkor figyelmeztették, hogy legyen óvatos, majd a vállalat első embere át is adta neki.

A humor persze nem maradhatott el. Mielőtt Verstappen megköszönte volna az értékes tárgyat, kijelentette, hogy „Landónak nem engedem, hogy megérintse”. Az utolsó kép pedig arról tanúskodik, hogy Norrisnak egy „számlát” is kiállítottak. A lényeg persze az, hogy megoldódott a dolog, és a Magyar Nagydíj győztese megkapta, ami jár neki.

Friss