back to top
2024. május 06. 02:22

KezdőlapF1Massa ügyvédei elfogadhatatlannak tartják az F1 és az FIA késlekedését, ultimátumot adtak

Massa ügyvédei elfogadhatatlannak tartják az F1 és az FIA késlekedését, ultimátumot adtak

-

Jövő pénteken a brit Legfelsőbb Bírósághoz fordulhat Felipe Massa ügyvédi csapata, amely továbbra is arra vár, hogy az FIA és a FOM részletesen reagáljon a 2008-as világbajnoki címet érintő kérdéseikre.

Felipe Massa ügyvédei augusztus 15-én levelet írtak a Forma-1-nek és az FIA-nak (Nemzetközi Automobil Szövetség), amelyben részletezték, hogy védencük úgy érzi, „összeesküvés áldozata” lett a 2008-as szezonban, miután az FIA és a FOM az F1 hírnevének megőrzése miatt szándékosan eltussolta, hogy a Renault-istálló manipulálta a Szingapúri Nagydíjat.

Massa ezen állításait egy Bernie Ecclestone-nal, és egy Charlie Whitinggal, az F1 egykori versenyigazgatójával készült korábbi interjúra alapozza. Az interjúkban Whiting és az F1 korábbi vezére is elismerte, hogy már a 2008-as szezon vége előtt megtudta, hogy a Renault szándékosan küldte a falnak ifjabb Nelson Piquet-t, hogy így megnyerhesse a versenyt Fernando Alonsóval.

Massa megszólalt: nem pénzt, hanem Hamilton bajnoki címét akarja

Massa szerint ez a csalás vezetett oda, hogy nem lett világbajnok 2008-ban, és eurómilliók mellett „morális” és „a hírnevét ért” károkat is elszenvedett, ami miatt most jogi lépéseket készül tenni. Ezt megelőzően küldött levelet az FIA-nak és a FOM-nak az ügyvédi csapat, az Autosport értesülései szerint pedig mindkét fél reagált is Massa levelére, de azt írták, hogy az F1 nyári leállása és az ez alatti szabadságolások miatt ilyen rövid idő alatt nem tudnak reagálni külön az egyes állításokra, és ehhez több időre van szükség.

Ezt Massa csapata nem fogadta jól, és sietteti az FIA-t és a FOM-ot a mihamarabbi válaszadásra, az Autosport pedig látta azt a válaszlevelet, amelyben kijelentik, hogy nem tartják „reálisnak” a potenciálisan három hónapos késlekedést. „A válaszadással kapcsolatos munkának azonnal meg kellett volna kezdődnie a levél kézhezvétele után, a nyári hiányzásoknak pedig nem lett volna szabad megakadályoznia ezt” – írták, hozzátéve, hogy a válaszadással kapcsolatos semmilyen késlekedést nem tartanak elfogadhatónak.

Ezután közölték, hogy amennyiben nem kapnak hivatalos választ az egyes felvetéseikre jövő pénteken (szeptember 8.) délután 4 óráig, abban az esetben a brit Legfelsőbb Bírósághoz fordulnak a szükséges válaszok kikényszerítéséhez, amelyekre azért van szükségük, hogy más bíróságokon is jogi útra terelhessék az ügyet.

Az Autosport megkeresésére sem a FOM, sem az FIA nem kívánta kommentálni a helyzetet.

Friss