2024. május 03. 12:55

KezdőlapF1Tortába bújtatott nőért fizetett Schumacher, hogy azzal lepje meg újságíró barátját

Tortába bújtatott nőért fizetett Schumacher, hogy azzal lepje meg újságíró barátját

-

Az évtizedek óta Forma-1-es futamokról tudósító újságíró története is mutatja, bármennyire is mutatta kifelé a megközelíthetetlen profi álarcát, Michael Schumacher sokszor benne volt egy kis szórakozásban.

A svájci Blick nemrég interjút készített az 1969 óta a lapnál dolgozó, lassan 800. Forma-1-es versenyhétvégéjére készülő Roger Benoit-val, aki a beszélgetés nagy részében Michael Schumacherrel kapcsolatos történeteket elevenített fel. Elmesélte például, hogy miként fogadott többek között a Ferrari csapatfőnökével a német pilóta eredményeire, vagy hogy miként szivarozott, társasozott együtt Schumacherrel, akivel aztán megromlott a viszonya, de 2011-ben kibékültek.

Jean Todt rendszeresen Schumacher ellen fogadott, ez volt az oka

1998-ban viszont még töretlen volt a barátságuk, amit az a sztori is kiválóan érzékeltet, amelyet Benoit a 400. F1-es futama, az 1998-as Német Nagydíj kapcsán idézett fel. „Az volt a 400. versenyem, ami miatt bulit szerveztek nekem. Itt kaptam egy hatalmas tortát, amiből hirtelen egy szép hölgy ugrott ki. [Bernie] Ecclestone és [Michael] Schumacher fizette. Amikor szobára mentem a nővel, Ecclestone, [Flavio] Briatore és társai az ajtó előtt álltak, és be akarták törni azt, mert látni akarták, hogy hogyan kezelem az ajándékot.”

„Mielőtt megtették volna, megkérdezték a hotelt, hogy mennyibe kerül az ajtó. 3000 német márka volt. Kifizették volna, de nem sikerült betörni a nehéz faajtót. Egyébként második ajándékot is kaptam” – tette hozzá a 74 éves újságíró, majd megosztotta, hogy mi az, és hogyan dühítette fel vele Norbert Haugot, a McLaren révén a Ferrarival és Schumacherrel 1998 és 2001 között zsinórban négy éven át a világbajnoki címért harcoló Mercedes motorsport-főnökét.

Embed from Getty Images

Schumacher az 1998-as Német Nagydíjon 

„Schumi adott nekem egy vörös Ferrari-pulóvert. Később, amikor egy talkshow-ban vettem részt, ez a pulóver volt a hátamra terítve, a fehér Marlboro logo pedig ott virított az ujján a felirat nélkül. A talkshow végén a műsorvezető odajött és azt mondta, »Tudja, ki hívott? Norbert Haug a Mercedestől.« Elképesztően dühös volt, hogy vendégként Ferrari-pulóvert viseltem. Azt mondta, hogy többé nem tudok majd objektív maradni.”

De tudott, amit az is bizonyít, hogy ezután is ugyanúgy megírta, ha valami nem tetszett neki Schumacherrel kapcsolatban.

Friss