2024. április 28. 07:49

KezdőlapF1A Mercedes már Hamilton pótlását készíti elő a legújabb Kimi előléptetésével?

A Mercedes már Hamilton pótlását készíti elő a legújabb Kimi előléptetésével?

-

Jól halad a fejlődése Andrea Kimi Antonellinek, aki lehet, hogy az eredeti tervekkel ellentétben jövőre már a Forma-1-ben fog versenyezni. Vajon a Mercedes már most Hamilton utódját látja benne?

Lewis Hamilton az Olasz Nagydíj előtt új két éves szerződést jelentett be a Mercedesszel, amelynek értelmében 2025 végéig biztosan a Forma-1-ben lesz, és bár semmi nem garantálja, hogy ne maradhatna még tovább – elvégre Fernando Alonso 42 évesen is kiválóan teljesít, Hamilton pedig 2026 januárjában tölti a 41-et –, lehet, hogy Toto Wolff időközben azért biztosítja, hogy amennyiben visszavonul, legyen egy saját versenyzője, aki a helyére lép.

Már most tinilányok ugrálják körbe az “új Kimit”, aki csak örül, ha Räikkönen rajongói is szurkolnak neki

Nemrég ugyanis felmerült annak a lehetősége, hogy a 2018 óta a Mercedes kötelékéhez tartozó, jelenleg a Formula Regionalban versenyző és a bajnokságot vezető Andrea Kimi Antonelli jövőre nem az FIA Forma-3-as sorozatában, hanem rögtön a Forma-2-ben folytatja a pályafutását. A 17 éves olasz tehetséget nagyon nagy becsben tartja Wolff, aki elmondta, először megvárják a FRECA-szezon végét, és utána ülnek le Antonellivel és az apjával a következő lépés megvitatásáról, ami akár az F2 is lehet.

Az F4-ben mindent megnyerő olasz esetében persze már az is meglepő volt, hogy az idén nem az FIA F3-ban versenyez, de René Rosin, a Prema főnöke korábban levezette, hogy mivel még nagyon fiatal, lépésről lépésre akarják felépíteni, ami ideális esetben úgy nézne ki, hogy a FRECA-ból az F3-ba, onnan az F2-be, majd végül az F1-be megy. Ám azzal, hogy már jövőre a királykategória előszobájába katapultálhat, lehetősége lenne két évnyi F2-es tapasztalattal a háta mögött bemutatkoznia 2026-ban a Forma-1-ben, akár Hamilton helyén. Joe Saward általában jól értesült veterán F1-es újságíró szerint is van erre esély, és bár meredeknek tűnhet, hogy újoncként rögtön egy topcsapatba ültetik, pont Hamilton az élő példa rá, hogy aki elég jó, az ezt a lécet is képes megugrani.

Úgy tűnik, esélytelen, hogy Schumacher a Williamsnél térjen vissza

Saward a blogjában emellett a pilótapiaccal kapcsolatos egyéb fejleményekről is beszámolt, és például kijelentette: Mick Schumachernek a Saubernél lehet az egyedüli esélye visszatérni az F1-es mezőnybe, mégpedig az ülésért nem fizető Csou Kuan-jü helyén, amennyiben a Sauber úgy dönt, hogy igényt tart a hétszeres világbajnok fiával érkező tehetős támogatók pénzére. Ez már csak azért is lenne kézenfekvő, mert a csapat 2026-tól az Audi gyári istállója lesz, német csapatként egy Schumacher nevű német pedig marketing szempontból aligha lenne rossz választás.

Az F1-es futamokról évtizedek óta tudósító újságíró reagált emellett a Lando Norris jövőjéről szóló pletykákra is, mondván, a fiatal brit 2025-ös Red Bullhoz igazolása kapcsán a „probléma az, hogy 2025 végéig szerződés köti a McLarenhez, hacsak nem akarja kivásárolni magát a csapatból…”

Friss