2024. április 29. 09:34

KezdőlapF1Ijesztő pillanat: 18 milliárd forintos Ferrari gyulladt ki a volt F1-es pilóta...

Ijesztő pillanat: 18 milliárd forintos Ferrari gyulladt ki a volt F1-es pilóta alatt (videó)

-

Mindig élmény nézni, ahogy felbecsülhetetlen értékű történelmi autókkal nemcsak bemutatóznak, hanem kiélezett csatát vívnak a profi pilóták, de mint azt az idei Goodwood Revival második napján történt eset is mutatja, olykor történnek hajmeresztő esetek. 

Az Angliában évente megrendezett Goodwood Revival az egyetlen olyan történelmi autóverseny a világon, amelyet teljes egészében korhű módon rendeznek meg, azaz a résztvevők és vendégek az egyes korok szellemét nemcsak az autóikkal, hanem öltözködésükkel is megidézik. És amellett, hogy egy hatalmas motorsport-ünnepról van szó, késhegyre menő csatákat vívva versenyeznek is a felbecsülhetetlen értékű autócsodákkal.

A mezőnyben az idén is számos világsztárt találunk (itt van például a 2009-es F1-es világbajnok Jenson Button, de a hétszeres NASCAR-bajnok Jimmie Johnson is), de olyanok is tiszteletüket teszik, mint a sztárnak azért nem mondható, de korábbi F1-es versenyzőként, a Sky Sports F1-es szakértőjeként és a Williams történelmi autókat felvonultató részlegének pilótájaként így is vérprofi Karun Chandhok.

Hajmeresztő, ahogy az F1-es világbajnok hajtja a világ legdrágább Ferrariját (videó)

Az indiai versenyző többféle autót is meghajtott a hétvége során, többek között egy 50 millió dolláros 1962-es Ferrari 250 GTO-t, amellyel egy 18 fős, kizárólag ezt a típust felvonultató, nagyjából egymilliárd dollár összértékű mezőnyben állt rajthoz, amelyben ott volt a Forma-1-ben 37 versenyig jutó ötszörös Le Mans-i 24 órás győztes Emanuele Pirro is.

A 6. helyről rajtoló Chandhok azonban nem jutott el a kockás zászlóig, mert miközben 10 perccel a futam vége előtt a 4. helyen haladt, Ferrarijának V12-es motorja egyszer csak a Fordwater-kanyarból kifelé rendkívül látványos módon eldurrant, ő pedig óriási lángcsóvát húzva megpördült. A felvételek tanúsága alapján a GTO hátsó kerekei blokkoltak, de Chandhoknak sikerült megfognia az autót, majd leparkolnia azt a pályát szegélyező fűsávra. Szerencsére a lángok is hamar elaludtak, így nem kellett végignéznünk, ahogy elkezdik felemészteni az átszámolva 18 milliárd forintot érő Ferrarit.

Videón az eset:

A verseny rövid összefoglalója alább tekinthető meg:

Friss