2024. április 29. 16:27

KezdőlapF1Ilyen elképesztően szól a világ egyik legjobb hangú versenyautója ma (videó)

Ilyen elképesztően szól a világ egyik legjobb hangú versenyautója ma (videó)

-

Noha soha nem volt különösebben sikeres, Juan Manuel Fangio ódákat zengett arról az 50-es évekbeli Forma-1-es autóról, amely az idei Goodwood Revivalon is pályára lépett, hogy elképesztő hangjával ámulatba ejtse a közönséget.

A múlt hétvégén rendezték a világ egyik legnagyobb történelmi autóversenyét és autós fesztiválját, a Goodwood Revivalt. Az eseményen számtalan történelmi autócsoda vonult fel és sok esetben mérkőzött meg egymással, de alighanem egyiknek sem volt olyan különleges hangja – noha számos, kifejezetten jól muzsikáló autót lehetett hallani –, mint a Forma-1-ben 1951-ben szereplő, mindössze két futamon elinduló BRM Type 15-ösnek.

Ezt látni kell: 84 (!) évesen vezette világbajnok autóját a Forma-1 legendája

Az 1952-es Goodwood Trophy-n hármas győzelmet arató szörnyeteget egy 600 lóerős V16-os monstrum hajtja, és bár csak az 1951-es Brit Nagydíjon szerzett pontot, világbajnokságon kívüli versenyeken ennél jobban muzsikált. Ilyen eseményeken még az ötszörös Forma-1-es világbajnok Juan Manuel Fangio és a legjobb, nem világbajnok F1-es pilótának tartott Stirling Moss is versenyzett vele, de míg utóbbi nem szerette, addig az argentin sztár úgy vélte: „Egyetlen autót sem volt még ekkora élmény vezetnem.”

Fangio emellett hozzátette, „ez a legjobb F1-es autó, amit valaha építettek”, és mindössze „bizonyos részletein kell javítani.” Ez azonban az F2-es szabályok bevezetése miatt már soha nem történt meg.

Még ha nem is mentek úgy vele, mint ahogy a korszak nagy sztárjai, azért az idei Goodwood Revivalon is élmény lehetett vezetni:

Friss