2024. május 03. 05:24

KezdőlapF1Kategóriát vált és apja után Mick Schumacher is elindul a legendás versenyen?

Kategóriát vált és apja után Mick Schumacher is elindul a legendás versenyen?

-

Úgy tűnik, hogy miután nagy valószínűséggel 2024-ben sem tud visszatérni az F1-es mezőnybe, Mick Schumacher másik kategóriában próbálhat szerencsét.

Miután jelen állás szerint jövőre sem jut versenyzői üléshez a Forma-1-ben (a Sauber a minap jelentette be, hogy jövőre is Csou Kuan-jü marad Valtteri Bottas csapattársa, így gyakorlatilag a Williamsnél lenne már csak esélye a németnek, James Vowles viszont ragaszkodik Logan Sargeanthez), Mick Schumacher a Bild értesülései szerint a sportautózásban, egészen pontosan a hosszú távú világbajnokságban (WEC) tűnhet fel.

Úgy tűnik, esélytelen, hogy Schumacher a Williamsnél térjen vissza

A lap úgy tudja, hogy Bruno Famin, az Alpine sportigazgatója már fel is vette a kapcsolatot Sabine Kehm-mel, Schumacher menedzserével, és már egy nemsokára esedékes tesztről is írnak a WEC legmagasabb géposztályában, az LMDh kategóriában jövőre debütáló A424_ß prototípussal.

Amennyiben létrejön a megállapodás és a 24 esztendős versenyző csatlakozik az Alpine Hypercar-programjához, úgy apja után ő is sportautókkal versenyezhet majd, és szintén elindulhat a Le Mans-i 24 óráson. Michael Schumacher 1990-ben és 1991-ben, még F1-es bemutatkozása előtt versenyzett a sportautó-világbajnokságban a Mercedes juniorjaként, és két győzelmet is szerzett. Le Mans-ban egyszer, 1991-ben állhatott rajthoz, ott Karl Wendlinger és Fritz Kreutzpointner oldalán az összetett 5. helyén végzett.

Hogy Mick Schumacher a kategóriaváltás esetén maradna-e a Mercedes tartalékja, arról a Bild nem számolt be.

FRISSÍTÉS

A hírekre reagálva Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a Sky Sports-nak megerősítette, hogy amennyiben Schumacher aláír egy másik sorozatba, és a szerződése lehetővé teszi ezt, meg fogják őt tartani jelenlegi szerepkörében. „Hihetetlenül nagy kár lenne, ha a Forma–1 elveszítené Micket, egy dolog biztos: mi nem veszítjük el őt. Ha egy másik gyártóval kötött megállapodása lehetővé teszi, hogy a tartalékversenyzőnk legyen, akkor természetesen meg fogjuk tartani őt” – jelentette ki az osztrák üzletember.

Friss