2024. május 04. 03:25

KezdőlapF1„Ez elfogadhatatlan" - szombaton tovább folytatódott a Red Bull szenvedése Szingapúrban

„Ez elfogadhatatlan” – szombaton tovább folytatódott a Red Bull szenvedése Szingapúrban

-

A jelek szerint egyelőre nem, vagy csak részben talált megoldást pénteki gondjaira a Red Bull a Szingapúri Nagydíj, Max Verstappen és Sergio Pérez ugyanis továbbra is szenved. A címvédő elfogadhatatlannak nevezte a helyzetet.

A Ferrari megtartotta a vezetést a Szingapúri Nagydíj 3. szabadedzésén, hiszen akárcsak a pénteki második gyakorláson, ezúttal is Carlos Sainz végzett az élen. A Ferrari spanyolja 0,069 másodperccel előzte meg egy késői lágy gumis körrel a második helyre felugró George Russellt, míg a 3. pozícióban a mindössze egyetlen lágy gumis időmérős kört futó Lando Norris végzett a McLarennel. Ő már több mint 2 tizedet kapott Sainztól.

Noha többek között Russell is bizonyította, hogy akár több mért kör is van a piros oldalfalú Pirellikben, Charles Leclerc hiába indított egy utolsó rohamot a hajrában, lila első szektor után hibázott és inkább félbeszakította a körét. A monacói egyébként az első lágy gumis időmérős körét is elrontotta, így végül a második próbálkozásával iratkozott fel az 5. helyre.

Pedig sokáig úgy tűnt, hogy 4. lesz, csak az addig 6. helyen álló Verstappen is elment egy utolsó körre már a leintés előtti másodpercekben, és végül ezzel sikerült megelőznie Leclerc-t. Sainz idejétől viszont így is 0,313 másodperccel elmaradt. Ennél is többet kapott Sergio Pérez, aki 7 tizedes hátrányban csupán a 8. helyen zárt. Az edzés alatti rádiózásból kiderült, hogy a mexikói továbbra is a pénteki problémákkal szembesült, és nagyon túlkormányzott az autója.

Verstappennél eközben mintha jobb lett volna a helyzet, de a fel és a leváltásokra ma is sokat panaszkodott a holland, aki egy ponton „elfogadhatatlannak” nevezte a helyzetet. Ezután a Red Bull módosított valamit az autóján az utolsó mért körére, ami után a kétszeres világbajnok azt mondta, valamivel javult a helyzet, de továbbra is „mérföldekre van” az ideálistól, és nem tud úgy kigyorsítani, hogy ne pörögnének ki a kerekei.

Leclerc mögött Hamilton zárt a 6. helyen közel 5 tizedes lemaradásban, majd jött Oscar Piastri, a már említett Pérez, míg végül Hülkenberg és Cunoda zárt az első tízet. Csalódás volt a két Aston Martin teljesítménye: Alonso csak a 13., Stroll pedig a 14. helyen végzett.

A Szingapúri Nagydíj 3. szabadedzésének végeredménye:

Friss