back to top
2024. május 08. 15:05

KezdőlapF1Massa visszaszólt Ecclestone-nak, Marko szerint nem rosszak az esélyei a 2008-as címre

Massa visszaszólt Ecclestone-nak, Marko szerint nem rosszak az esélyei a 2008-as címre

-

Felipe Massa szerint nem véletlen, hogy Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi ügyvezető igazgatója csak most szólalt meg a 2008-as világbajnoki cím megszerzésével kapcsolatban tervezett bírósági eljárással kapcsolatban. Eközben Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint Massának nem is olyan rosszak az esélyei arra, hogy megnyerje az ügyet, amennyiben új bizonyítékokat találnak.

Továbbra is az előkészítő fázisban tart a Felipe Massa által tervezett per azért, hogy a brazil versenyző jogi úton szerezze meg a 2008-as világbajnoki címet. Mint arról korábban több alkalommal beszámoltunk, a Ferrari egykori pilótája úgy véli: Bernie Ecclestone, az F1 korábbi ügyvezető igazgatója, valamint Charlie Whiting, az FIA volt versenyigazgatója korábbi interjúkban tett beismerése bizonyítja, hogy „összeesküvés” áldozata lett, mert az F1 és az FIA vezetői már 2008-ban tisztában voltak azzal, hogy a Renault-istálló elcsalta a Szingapúri Nagydíjat.

Ecclestone: Hamilton az, aki perelhetett volna, nem Massa

Massa ügyvédi csapata úgy véli, hogy törölni kell annak a versenynek az eredményét, ami a brazil versenyző világbajnoki címét eredményezné. Ecclestone a svájci Blick-nek azonban nemrég elmondta, hogy Massáéket „csak a pénz érdekli”, és „nulla az esélye” annak, hogy sikerrel járnak. A 92 esztendős üzletember először szólalt meg azóta, hogy Massa tavasszal belengette, az ő nyilatkozata nyomán bíróságra viheti az ügyet. A brazil szerint pedig azért várt ezzel mostanáig, mert csak most jött rá, hogy mennyire komoly a dolog.

„Ecclestone csak azután döntött úgy, hogy megszólal, miután látta, mennyire komoly az ügyünk, és hogy nem fogjuk elfogadni ezt a szégyenfoltot a sporton – idézi Massát a Motorsport brazil kiadása. – Valószínűleg fél mindattól, ami ki fog derülni a perek során. De nem számít, mert mint számos alkalommal elmondtuk, a célunk a trófea. Folytatjuk a harcunkat az igazságért a sportban.”

Eközben a brazil automobil szövetség (CBA) is Massa mellé állt, noha hangsúlyozta, hogy semmilyen módon nem vesz részt az esedékes peres eljárásban és semmilyen érdeke, gazdasági vagy politikai haszna nem származik abból. Ugyanez elmondható Helmut Markóról, a Red Bull tanácsadójáról is, de mint oly sokan, ő is elmondta a véleményét az ügyről.

Ha Massa sikerrel jár, a Mercedes megtámadhatja Verstappen 2021-es vb-címét?

„Már a kör, amelyben a kiállást megejtették, is gyanús volt – utalt a Kronen Zeitungnak a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történtekre és Alonso túl korai bokszkiállására. – Utána pedig ez már nyílt titok volt. Csak azt nem értettem, miért tartott ilyen sokáig nyilvánosságra hozni. Ha vannak új tények, az ügyet újra meg lehet nyitni, és így nem olyan rosszak Massa esélyei. Az egyetlen kérdés, hogy hova vezet az, hogy számos egyéb versenyt újra kell értékelni, ahol szintén történtek dolgok” – mondta az osztrák.

Friss