2024. május 04. 09:07

KezdőlapF1Ferrari-kormány, aktatáska, győztes sisak, trófeák, overálok - elképesztő gyűjteménytől válik meg Mansell

Ferrari-kormány, aktatáska, győztes sisak, trófeák, overálok – elképesztő gyűjteménytől válik meg Mansell

-

Nigel Mansell úgy döntött, hogy elárverez több mint 300, autóversenyzői pályafutásához kapcsolódó emléktárgyat. Az eddig az 1992-es Forma-1-es világbajnok és 1993-as CART-bajnok Jersey szigetén található múzeumában kiállított tárgyak között sisakok, baseball-sapkák, versenyzői overálok és rengeteg trófeai is található.

Nigel Mansell rajongóinak az idén korábban jön a karácsony (legalábbis azoknak, akiknek vastag a pénztárcája), hiszen a 70 esztendős legenda úgy döntött, az RM Sotheby’s segítségével árverésre bocsátja a pályafutása során felhalmozott személyes emléktárgyait. Az árverésen összesen 32 sisak, 78 baseball-sapka, 50 versenyzői overál és több mint 200 trófea és díj kerül kalapács alá Mansell 2019-ben bezárt Jersey-i múzeumából. Az utolsó F1-es győzelme során, az 1994-es Ausztrál Nagydíjon viselt bukója akár 50 ezer fontot (22,3 millió forint) is érhet.

„Ez a kollekció nagyon személyes. Röviden, a tárgyi megnyilvánulása a karrierem legjelentősebb pillanatainak, ami mindent képvisel, amiért a tinédzseréveimtől kezdve a versenyzői pályafutásom végéig dolgoztam” – mondta az 1992-es világbajnok.

A gyűjteményben nemcsak az előbb említett dolgok lelhetők fel, akad itt például vörös Ferrari aktatáska, hat darab F1-es Goodyear gumi felnivel együtt, az 1990-es Ferrari 640-es kormánya, zárt és már kiürített, F1-es győzelemért járó pezsgősüvegek, de 30 és 60 ezer font közötti összegre taksálják például Mansell egyedi, 5 NM feliratú rendszámtábláit.

„Ez egy elképesztő és érzelmes döntés volt számomra, de nem tudok jobb otthont elképzelni az örökségemnek, mint azt, hogy visszakerül a szurkolóimhoz, akik példanélküli támogatásukról biztosítottak a karrierem során. Az örökség rajtuk keresztül él tovább” – írta Mansell a Twitteren.

Az aukcióra október 4 és 11 között kerül sor, a teljes gyűjtemény ITT tekinthető meg.

Friss