back to top
2024. május 19. 08:28

KezdőlapF1Verstappen kiosztotta a drukkereket: aki nem tudja értékelni a Red Bull sikereit,...

Verstappen kiosztotta a drukkereket: aki nem tudja értékelni a Red Bull sikereit, az nem igazi szurkoló

-

Max Verstappen sarkos véleményt fogalmazott meg a Japán Nagydíj előtt azokról a drukkerekről, akik fanyalognak a Red Bull dominanciája miatt.

Miután zsinórban tíz versenyt nyert, Max Verstappen csak az 5. helyen zárta a Szingapúri Nagydíjat, azaz megszakadt a már így is rekordot jelentő nyerőszériája. Mielőtt ez megtörtént volna, már sokan, köztük Greg Maffei, az F1-et tulajdonló Liberty Media vezérigazgatója is arról beszélt, hogy Verstappen és a Red Bull dominanciája nem tesz jót a sportágnak és a televíziós nézettségnek. Ezért aztán a címvédő a Japán Nagydíj csütörtöki sajtónapján meg is kapta a kérdést, hogy szerinte Sainz szingapúri győzelme a tágabb képet nézve jól jött-e az F1-nek.

„Őszintén szólva ez egyáltalán nem érdekel. Számomra mindössze annyi történt, hogy nagyon tisztán legyőztek minket. Nem gondolok arra, hogy mi a jó az F1-nek – jelentette ki az Autosportnak, majd kiosztotta a fanyalgókat. – Nem hiszem, hogy feltétlenül rossz a sportágnak az, ami történik, mert egyszerűen csak jobbak voltunk mindenki másnál. Ha az emberek nem tudják értékelni ezt, akkor nem igazi szurkolók. De igen, így megy ez.”

„Ezért voltam nagyon nyugodt azzal kapcsolatban is, hogy [Szingapúrban] nem teljesítettünk jól. Mások jobb munkát végeztek nálunk, ezért természetesen megérdemelten nyertek. Nem amiatt kellene nyerjenek, mert az emberek azt mondják, hogy unalmas, hogy mi nyerünk.”

Volt csapattársa sem érti, hogyan úszhatta meg a büntetést Verstappen

Ezután kifejtette, nem esett neki rosszul, hogy Szingapúrban nem tudtak nyerni, és biztossá vált, hogy nem lesz 100%-os idényük. „Nem vagyok érzelmes, nem nyertünk meg egy futamot, az ilyesmi megesik. Azelőtt tízet nyertünk zsinórban. Persze szerettem volna megint nyerni, de azt is tudom, hogy mindig el fog jönni az a hétvége, amelyen nem nyersz, vagy amelyen a dolgok nem jól alakulnak. Sajnos most ez volt az a hétvége, de továbblépünk és újra megpróbáljuk.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke korábban elmondta, már teljesen átálltak a 2024-es autó fejlesztésére, ami lehetőséget kínál a még mindig fejlesztő riválisoknak, hogy csökkentsék a lemaradásukat. Verstappen azonban úgy véli, ennek ellenére az összes hátralevő versenyen nyerhetnek.

„A szabályok nem sokat változnak jövőre. Természetesen már megvannak a fejlesztéseink, de továbbra is úgy gondolom, hogy megnyerhetjük az összes hátralevő versenyt, még ha a többiek hoznak is fejlesztéseket. Normális, hogy ha valakinek nehezen indult az éve, akkor többet akar tanulni és hosszabb ideig fejleszt. A múltban szerintem mi is ezt csináltuk, és akkor itt-ott ezeknek a csapatoknak lesz esélye nyerni, de most is úgy gondolom, hogy az autónk képes arra, hogy minden versenyen nyerjen” – mondta a holland, aki azt is kifejtette, az nem lepte meg, hogy csökkent az előnyük, az viszont annál inkább, hogy az év elején mennyire le voltak maradva tőlük a riválisok.

Friss