2024. május 02. 08:07

KezdőlapF1Kínos baki a Red Bull kistestvérétől, ilyen banális véletlenen is nagyot bukhat...

Kínos baki a Red Bull kistestvérétől, ilyen banális véletlenen is nagyot bukhat valaki a Forma-1-ben

-

A Japán Nagydíj után olyasmi történt az AlphaTaurival, ami még sokba kerülhet a Red Bull testvércsapatának.

Mint az összes olyan versenyhelyszínen, ahol a Sky Sports riportereként jelen van, Ted Kravitz, a csatorna ismert riportere Szuzukában is megtartotta „Ted’s Notebook” elnevezésű értékelő műsorát, amely alatt a bokszutcában és/vagy a paddockban körbejárva értékeli pilótáról pilótára a versenyt. És mint ahogyan az ilyenkor lenni szokott, egy operatőr kísérte, aki viszont felvett valami olyasmit, amit nem kellett volna.

Ez a valami pedig az AlphaTauri komplett padlólemeze. Ugyanis ahogy Lee a bokszutcában sétálva odaért a Red Bull testvércsapatának garázsához, a futam utáni pakolást végző csapattagok hirtelen gyanútlanul kifordultak a paraván mögül az egyik, minden esetben gondosan takargatott padlólemezzel, majd amikor észrevették a kamerát, próbálták azt minél gyorsabban az aljával lefelé fordítani, de addigra már késő volt.

A kínos képsorokat IDE KATTINTVA lehet megnézni

Azonnal érezte a helyzet kínosságát Kravitz is. „ÚÚ, talán ne mutasd a padlólemez alját, mert nem akarják, hogy azt lássuk. Fordulj el a kamerával, Lee, fordulj el” – mondta az operatőrnek, miközben az AlphaTauri egyik embere többször is hátratekintett.

Persze, mondhatnánk, hogy nem a pontversenyben utolsó helyen álló csapat padlólemezéről fogják lemásolni a legújabb világverő megoldásokat az ellenfelek, de valójában az F1-ben a csapatok az összes riválist figyelik, mert mindenkitől el lehet lesni valamit. Pont ez az oka annak is, hogy mindenki titkolózik, a padlólemez pedig az egyik olyan elem, amit a leginkább takargatnak. Nem véletlenül főtt a feje a Red Bullnak, amikor Sergio Pérez Monacóban összetörte az RB19-est, amit aztán daruval mentettek, az egész világ szeme elé tárva az autó alját. De ugyanezt eljátszotta a Hercegségben a Mercedes is, miként az az alábbi fotón látszik.

Lewis Hamilton, Mercedes, Monacói Nagydíj, padlólemez
Fotó: Vándor Iván

A Sky Sports operatőrének védelmében el kell mondani, hogy gyakorlatilag semmiről sem tehetett, hiszen egyszer csak odatoppantak élő adásban a kamerája elé egy padlólemezzel. Úgyhogy, ha valakinek körültekintőbbnek kellett volna lennie, azok az AlphaTauri alkalmazottai, ám őket is meg azzal lehet védeni, hogy ennyivel a verseny után már legfeljebb a paddockban forognak a kamerák, a bokszutcából már rég elmentek a fotósok és az operatőrök. Nekik gyakorlatilag pont abba az egybe sikerült belefutniuk, aki ilyenkor még fel szokott tűnni ott, úgyhogy tulajdonképpen banális véletlenről van szó, aminek köszönhetően az AlphaTauri most adott egy kis muníciót a több csapatnak.

Friss