back to top
2024. május 30. 04:58

KezdőlapF1A Red Bull már eldöntötte, hogy kire váltja le Pérezt - sajtóhír

A Red Bull már eldöntötte, hogy kire váltja le Pérezt – sajtóhír

-

A hírek szerint a Red Bull már elhatározta magát azzal kapcsolatban, hogy amennyiben a következő szezon közben vagy annak végén elküldi Sergio Pérezt, melyik versenyzőjét ülteti a helyére.

A Holland Nagydíj szabadedzésén kezét törő Daniel Ricciardo helyére beugró Liam Lawson hiába győzte meg a Red Bullt rátermettségéről, nem jutott versenyzői üléshez 2024-re, hiszen az AlphaTauri jövőre a Ricciardo-Cunoda Júki párossal folytatja. Pedig az új-zélandi versenyző nagyon kevés F1-es tapasztalattal, négy nagyon különböző pályán bizonyított azzal, hogy mindegyiken gyors volt, az egyiket (Szingapúr) ráadásul egyáltalán nem ismerte.

Ricciardo eltörte a kezét, nem indul a Holland Nagydíjon (videó)

Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy legkésőbb 2025-ben Lawsonnak nem lesz ülése, hiszen azt bizonyította, hogy érdemes volt invesztálni belé, 2024-ben ráadásul a Red Bull tartalékpilótájaként folytathatja a tapasztalatszerzést és a beilleszkedést, emellett pedig valószínűleg gumiteszteken is számítanak majd rá. Lawrence Barretto, az F1.com szakírója szerint ugyanakkor arra is van sansz, hogy Lawsonnak nem is kell 2025-ig várnia, hiszen a Red Bull eddig sem riadt meg a szezon közbeni pilótacseréktől.

„Sergio Pérez nyomás alatt van a Red Bullnál, hiszen csak kicsit több, mint csapattársa, Max Verstappen pontjainak a felét szerezte eddig, és 177 ponttal van mögötte a mezőny magasan legjobb autójával. A forrásaim azt mondták, hogy Ricciardo lesz a Red Bull favorizált pilótája Pérez leváltására, ha szükséges, akár a következő szezon közben, akár a 2024-es év után, és akkor Lawsont ültetnék a helyére az AlphaTauriban” – írja Barretto.

Ezzel a döntéssel nyírta ki a Red Bull saját 2024-es világbajnoki esélyeit?

A Red Bull tehát már most forgatókönyveket alkot arra az esetre, ha Pérez esetleg jövőre is alulteljesít, és mondjuk a konstruktőri bajnokság azt diktálja, hogy már nem fog beleférni a bukdácsolása, miközben természetesen nem akarják sokáig jegelni Lawsont. Az egy év kihagyás persze benne van, miként Barretto szerint az is, hogy a Williamshez megy kölcsönbe Logan Sargeant helyére. Ugyanakkor a szakíró megjegyzi, hogy a Red Bull legfeljebb egy évre adná oda őt, mert 2025-ben már a négy autójuk valamelyikében akarják tudni, ez pedig vélhetően nem vonzó opció a Williamsnek.

Friss