2024. április 29. 07:35

KezdőlapF1Räikkönent megszégyenítő interjút adott az edzőjét lökdöső F1-es pilóta (videó)

Räikkönent megszégyenítő interjút adott az edzőjét lökdöső F1-es pilóta (videó)

-

Jókorát lökött személyi edzőjén, majd jelesre vizsgázott flegmaságból az egyre mélyebb gödörbe kerülő Lance Stroll, miután Fernando Alonso a Katari Nagydíj időmérő edzésén is nagyon megverte.

Lance Stroll az idén már sokadszor szenvedett komoly vereséget Fernando Alonsótól időmérő edzésen, a kanadainál pedig a jelek szerint kezd eltörni valami (vagy már eltört), a Katari Nagydíj időmérője után ugyanis már a garázsban összetűzésbe keveredett a személyi edzőjével, majd a Sky Sports-nak igencsak flegma interjút adott.

Itt az alternatíva, hogy hová állíthatná félre Alonso alulteljesítő csapattársát az Aston Martin

Stroll a 17. helyen esett ki a Q1-ben, miközben Alonso a 3. helyen jutott tovább. A levezető körében egy szót sem szólt a rádióba, majd miután betolták a garázsba, dühösen eldobta a kormányt ahelyett, hogy odaadta volna az azt elvenni készülő szerelőnek. Henry Howe, Stroll személyi edzője ezután mutogatott valamit pilótájának, miután az kiszállt az autóból (úgy tűnt, mintha azt mutatná, hogy a garázs elején menjenek ki, és sétáljanak el a mérlegelésre, ahogyan az ilyenkor kötelező), de a kanadai ignorálta őt. Howe ezután utánament, a garázs hátuljánál pedig már csak annyi látszott, hogy Stroll idegesen lökött rajta egyet.

A jelenet:

A frusztrált kanadai nem sokkal később aztán a Sky Sports kamerája elé állt, de ebben sem volt sok köszönet, Stroll ugyanis megidézte az egyszavas interjúiról híres Kimi Räikkönent.

„Lance, láttuk a tévéképernyőkön a frusztrációdat, ez nyilván nagyon sokat jelent neked. Milyen érzelmek kavarognak most benned?” – hangzott a kérdés, mire a válasz annyi volt: „Ja, szar.”

„Mi az, ami nem klappol számodra jelenleg az autóban?” – jött a következő kérdés. Válasz: „Nem tudom.”

„Hogyan változtatja meg ez az eredmény a hozzáállásodat a hétvége hátralevő részére? Mostantól tesztelsz, vagy majd újra próbálkozol a sprinten?” – érkezett a harmadik, egyben utolsó próbálkozás. Válasz: „Tovább vezetek.”

A műremek alább nézhető meg teljes egészében:

David Croft, a Sky Sports kommentátora az interjú után élő adásban megjegyezte, hogy bár nagyon sokszor beszélt már Lance Stroll-lal, soha nem látta még ennyire maga alatt, és úgy néz ki, hogy totálisan elege van az egészből.

Ami nem csoda, hiszen Stroll a nyári szünet óta nem szerzett pontot, miközben Alonso a szezon első harmadához képest rosszabbul teljesítő Aston Martinnal is begyűjtött egy 2., egy 8. és egy 9. helyezést. Alonso jelenleg 174 ponttal az összetett 4. helyén áll, míg Stroll 47 egységgel a 10. helyen szerénykedik.

Friss