back to top
2024. május 21. 03:04

KezdőlapF1Hamilton nem ismerte el, hogy az ő hibája miatt ütköztek össze Russell-lel

Hamilton nem ismerte el, hogy az ő hibája miatt ütköztek össze Russell-lel

-

Lewis Hamilton már nem okolja George Russellt a Katari Nagydíj elején történt ütközésük miatt, de azt sem jelentette ki, hogy az ő hibája lenne az eset.

A Katari Nagydíj legdrámaibb – és valljuk be, egyetlen igazán érdekes – pillanata volt Lewis Hamilton és George Russell rajt utáni ütközése. A lágy gumin rajtoló hétszeres világbajnok az első kanyarban megpróbálta körbeautózni a közepes keveréken kezdő csapattársát, de nem hagyott neki elég helyet és nekiment.

Az ütközéstől Hamilton rögtön kiesett, Russell pedig hátraesett, de folytatni tudta. Hamilton még a csapatrádióban nyilvánvalóvá tette, hogy Russellt hibáztatja, aki szerinte kiütötte őt, míg Russell egyértelműen csapattársát tartotta a felelősnek.

Dráma Katarban: Hamilton kiütötte Russellt, majd ráfogta az egészet (videó)

A paddockba visszaérve azonban Hamilton megváltoztatta a véleményét, és a Sky Sports-nak nyilatkozva elismerte, hogy nem a csapattársa tehetett az esetről. „A pillanat hevében annyira frusztrált voltam, mert éreztem az ütést hátulról, de szerintem George-nak nem volt hová mennie. Ez csak egy szerencsétlen helyzet volt, de örömmel vállalom a felelősséget, mert ez a szerepem. Még meg kell néznem, de nem gondolom, hogy George hibája volt.”

Hamilton ugyanakkor azt sem jelentette ki, hogy ő hibázott volna, ezután pedig arról beszélt, hogy megbeszélték, hogy össze fognak dolgozni a rajt után.

„A verseny előtt tudtuk, hogy eltérő keveréken rajtolunk, ő pedig azt mondta, hogy »Miért nem dolgozunk ma össze?«, úgyhogy beszéltünk arról, hogy ezt tesszük. Nem az volt a terv, hogy összeütközünk, ez borzasztó a csapatnak, amely annyira keményen dolgozott, hogy ebben a helyzetben legyen. Mindenkinek nagyon szomorú. Frusztráló, bárkivel is érsz össze, de még inkább az, amikor mindketten kipördülünk és visszaesünk.”

Az F1 TV-nek nyilatkozva Hamilton ezután bocsánatot kért a csapattól, majd azt mondta, hogy „valószínűleg versenybaleset volt, de vállalom érte a teljes felelősséget.”

Az ütközés pillanata:

 

Friss