back to top
2024. május 13. 04:09

KezdőlapF1Dráma Katarban: Hamilton kiütötte Russellt, majd ráfogta az egészet (videó)

Dráma Katarban: Hamilton kiütötte Russellt, majd ráfogta az egészet (videó)

-

Óriási drámával kezdődött a Katari Nagydíj, amelynek első kanyarjában a két Mercedes összeütközött egymással. 

Jó esélyekkel indult a két Mercedes a Katari Nagydíjon, hiszen George Russell a második, Lewis Hamilton pedig a harmadik rajtkockából kezdhette a versenyt. Az első tízből egyedül a hétszeres világbajnok rajtolt a lágy gumin, és ki is használta az extra tapadást, mert már a célegyenesben a pole-ból induló Max Verstappen mögé kerülő Russell mellé ért. Az első kanyarban azonban óriásit hibázott, mert amikor kívülről körbe akarta autózni a csapattársát, nem hagyott neki elég helyet.

A két Mercedes összeütközött, amitől Hamilton W14-esének jobb hátsó felfüggesztése azonnal eltört, Russell pedig a sérült autóval visszaesett az utolsó helyre. A rádióban mindketten a másikat hibáztatták, Hamilton azt mondta: „kiütött a saját csapattársam.” A felvételek tanúsága szerint azonban ő volt az, aki túl szűken fordult, míg Russellnek nem volt hová mennie, mert jobbra közvetlenül mellette volt Max Verstappen.

Az eset kívülről, illetve Hamilton fedélzeti kamerájából:

FRISSÍTÉS

Hamilton a kiesése után adott interjúk során úgy látta, hogy mégsem Russell tehetett az ütközésről, és inkább versenybaleset történt, majd miután megnézte a visszajátszást, ismét módosított az álláspontján, és elismerte, hogy 100%-ban ő a hibás.

Friss