back to top
2024. május 12. 17:17

KezdőlapF1Hamilton végül elismerte, hogy az ő hibája a Russell-lel történt ütközés

Hamilton végül elismerte, hogy az ő hibája a Russell-lel történt ütközés

-

A visszajátszások megtekintése után Lewis Hamilton már nem versenybalesetnek látta a Katari Nagydíjon köztes és George Russell között történt ütközést, és elismerte, hogy 100%-ban őt terheli a felelősség.

Lewis Hamilton a pillanat hevében még George Russellt hibáztatta a kettejük között a Katari Nagydíj első körében történt ütközés miatt, de a Sky Sports és az F1 TV kamerája elé állva már úgy vélte, hogy versenybaleset történt. A hétszeres világbajnok ekkor kijelentette, szerinte csapattársa nem tehetett az esetről, mert nem volt hová mennie, de még meg kell néznie a visszajátszást.

Dráma Katarban: Hamilton kiütötte Russellt, majd ráfogta az egészet (videó)

Miután ezt megtette, a 38 esztendős pilóta a közösségi médiában posztolt, és ebben a bejegyzésben már nemcsak felelősséget vállalt – ami nem egyenlő azzal, hogy valaki elismeri, hogy csakis az ő hibájából történt a baleset –, hanem kijelentette, miatta ütköztek össze. „Megnéztem a visszajátszást, és 100%-ban az én hibám volt, amiért teljes felelősséget vállalok. Bocsánatot kérek a csapattól és George-tól” – írta.

Hamilton pedig nemcsak írásban, hanem személyesen is megtette ezt, a Mercedes pedig videót is közzétett erről:

„Bocs a mai miatt, nem a te hibád volt” – mondta Hamilton, majd megölelte egymást a két pilóta.

Russell az F1 TV-nek nyilatkozva azt mondta: „Minden olyan gyorsan történt, én jól rajtoltam, Lewis is jól rajtolt, Max [Verstappen] mellé értem, és a következő pillanatban teljesen összepréseltek. Nem volt hová mennem. Annyira csalódottnak éreztem magam. Először is amiatt, mert beszéltünk ma reggel, tudtuk, hogy össze fogunk dolgozni. Mindketten azt mondtuk, hogy rámegyünk a dobogóra, de mindegy, hogy milyen sorrendben végzünk, mert a csapatért vagyunk itt. Tudom, hogy egyikünk részéről sem volt ebben semmi szándékosság.”

Hamilton nem ismerte el, hogy az ő hibája miatt ütköztek össze Russell-lel

„Annyira tiszteljük egymást. Ezekből az autókból nehéz kilátni, vannak bizonyos pontok, amikor holttérben van a másik. Természetesen ilyesminek soha nem szabadna megtörténnie, és természetesen beszélni fogunk róla. Tiszteljük egymást, és innen fogunk építkezni” – mondta Russell, akinek így is sikerült az egyetlen elrajtoló Ferrari előtt végeznie, amivel 28 pontra növelte a Mercedes előnyét a konstruktőri összetett második helyén a maranellóiakkal szemben.

Friss