2024. április 27. 23:36

KezdőlapF1Verstappen igazi arca: így szerettette meg ellenfelével a népszerű alkoholos italt

Verstappen igazi arca: így szerettette meg ellenfelével a népszerű alkoholos italt

-

Cunoda Juki felidézte, milyen volt az első Forma–1-es versenye még szurkolóként, és elárulta, Max Verstappen egyáltalán nem olyan, mint amilyennek sokan látják. A japán pilóta az olaszországi élet pozitív hatásairól is beszélt.

Ezen a héten rendezik a trentói sportfesztivált Olaszországban, amelynek Cunoda Juki is a vendége volt. A beszámolók szerint az AlphaTauri pilótája volt az esemény egyik legnépszerűbb alakja, és amikor felhívták őt a színpadra, már a köszönését is hatalmas üdvrivalgás fogadta. Ezután feltettek neki néhány kérdést, és érdekes dolgok derültek ki.

A japán versenyző 2021-ben debütált a Forma–1-ben, de, ahogyan kollégái, úgy ő is jóval hamarabb megismerkedett a sportággal. Hogy ez pontosan mikor történt, az nem derült ki, az viszont igen, hogy a közelebbi megismerkedés nem volt zökkenőmentes. Cunoda felidézte, hogy gyerekként egyáltalán nem élvezte az autók hangját, sőt, épp ellenkezőleg.

„Amikor apám először elvitt Szuzukába, hogy megnézzünk egy futamot, szörnyűnek találtam a zajt, olyannyira, hogy azt mondtam, »menjünk el, nem bírom tovább!« – emlékezett vissza első F1-es versenyére nézőként. – Aztán megváltoztak a dolgok, és a zajból zene lett. Hihetetlen, igaz? Az egyik pillanatban még ott voltam a szurkolók között, a következőben pedig már F1-es versenyző lettem. Olyan gyorsan történt az egész, hogy fel sem fogtam.”

Cunoda ezután kitért Max Verstappenre is, akit jól ismerhet, hiszen az AlphaTaurit szintén a Red Bull működteti. A szurkolók közül sokan egy kegyelmet nem ismerő embernek látják a címvédőt, és kétségtelen, hogy a pályán néha valóban ilyen, bár az évek során már ebben is sokat változott. Azon kívül viszont jó néhányan elmondták már, hogy teljesen normálisan viselkedik a környezetével, és a 23 éves versenyző is csatlakozott ehhez a táborhoz, amikor felidézett egy történetet. „Verstappen nem olyan, amilyennek látszik, ő egy nagyon kedves srác – jelentette ki. – Ő volt az, akinek köszönhetően a magánrepülőjén felfedeztem a gin tonikot. Örökké hálás leszek neki ezért.”

Verstappen nem földi halandó – bizarr dolgot árult el róla az egyik csapattársa

Cunodának nem alakult jól az első szezonja a Forma–1-ben, hiszen amellett, hogy jó néhányszor összetörte az autót, tempója jelentősen elmaradt akkori csapattársáétól, Pierre Gaslyétól, ráadásul megnyilvánulásai sokakban keltettek ellenszenvet. A Red Bull még az idény első részében úgy döntött, hogy az akkori újoncnak Olaszországba kell költöznie, ahol az AlphaTaurit irányító Franz Tost szigorú felügyelete alatt lehetett. Ennek jó néhány pozitív hatása volt, nem utolsósorban a pályán nyújtott teljesítménye is évről évre javul.

„Nagyon könnyű volt alkalmazkodni – utalt az ottani életre. – Megőrülök a konyhájukért, a tésztáért és a pizzáért. Angliában is éltem, de nem lehet összehasonlítani az olasz ételekkel [az ottaniakat], egyáltalán nem. Emellett szeretek kimozdulni, és látni, ahogyan az emberek isznak, vagy szeretek meginni egy jó pohár proseccót. Ismétlem, Angliában más életmódot folytattam. Mindig otthon voltam, és a PlayStationön játszottam. Olaszországban jobb, azért is, mert már nem zsibbasztom az agyam videójátékokkal, és rájöttem, hogy a pályán is jobban teljesítek.”

Friss