2024. április 28. 09:21

KezdőlapF1Ezt még Vettel sem engedhette meg magának, de vajon Verstappen megengedheti?

Ezt még Vettel sem engedhette meg magának, de vajon Verstappen megengedheti?

-

Michael Schumacher legendás autójára vágyik a háromszoros világbajnok holland.

Max Verstappen az olasz Gazzetta dello Sport heti magazinjának, a Sportweeknek adott interjúban felfedte, hogy szívesen birtokolnál a Scuderia és Michael Schumacher közös történetének egy jelentős darabját, de fogalma sincs róla, hogy miként tehetné ezt meg. A háromszoros világbajnok arról is beszélt, hogy a jövőben lenne-e a Ferrari versenyzője.

„Mindenki Ferrari-drukker. Még ha azt is mondják, hogy nem azok, akkor is Ferrari-drukkerek” – hangzott Sebastian Vettel híres kijelentése 2016-ban, ami bizonyos mértékig Max Verstappenre is igaz. A harmadik világbajnoki címét a Katari Nagydíjon bebiztosító holland ugyanis elárulta, négyszeres világbajnok kollégájához hasonlóan ő is szeretne néhány Forma-1-es autót a kollekciójába, és nem csak Red Bullokat.

„Az összes Red Bullt szeretném a garázsomban tudni, amellyel világbajnoki címet nyertem, Michael Schumacher Ferrari F2004-ese mellett. Az egy nagyszerű autó, csak fogalmam sincs, hogyan tudnám megvenni, úgyhogy ez egy nyílt felhívás John Elkannak [a Ferrari elnökének]. Remélem, elolvassa ezt az interjút és talán felhív.”

Persze Elkann aligha ajándékozná meg Verstappent egy F2004-essel, amikor még a Michael Schumacherért gyerekként rajongó, majd 2015 és 2020 között hat szezont a Ferrarinál töltő Sebastian Vettel sem kapott csak úgy egyet. Pedig az Ayrton Senna 1993-as McLarenjét és Nigel Mansell 1992-es Williamsét is magáénak tudó német szeretett volna egy példányt a 2004-ben 17 futamból 15-öt megnyerő, Schumachert a hetedik világbajnoki címéhez segítő modellből, de még neki is túl drága volt.

19 éve gurult pályára először az autó, amin még a Ferrari is ledöbbent (videó)

„Nem pontosan ez, de volt egy eladó ugyanebből az évből, de messze túl sokba került” – mondta Vettel még a 2020-as Toszkán Nagydíj előtt Mark Webbernek, amikor egykori csapattársa Mick Schumacher apja F2004-esével tartott bemutatója előtt meginterjúvolta őt a célegyenesben.

Verstappennek is mélyen a zsebébe kellene nyúlnia, viszonyításképpen Schumacher F2003-GA-ja minden idők második legdrágább Forma-1-es autójaként kelt el tavaly, amikor új tulajdonosa 14,8 millió dollárt fizetett érte.

Hogy a holland versenyző pályafutása során legfeljebb csak úgy ülhet-e majd F1-es Ferrariba, ha vesz egyet, azt egyelőre nem tudni, de a Sportweek azért megkérdezte tőle, hogy a jövőben el tudja-e képzelni magát vörösben, mire Verstappen azt felelte: „[A Ferrarinak] elképesztő a története ebben a sportban és nagyszerű ellenfelek. A jövőm a Ferrarinál? Amikor a jelenlegi szerződésem lejár, még csak 31 éves leszek, és szerintem továbbra is jól fogok tudni teljesíteni.”

Friss