back to top
2024. május 06. 15:02

KezdőlapF1Mindenki mindent cáfol a Red Bullnál - „Nem Mr. Horner mondja meg,...

Mindenki mindent cáfol a Red Bullnál – „Nem Mr. Horner mondja meg, hogy mikor lesz vége”

-

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója, illetve Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy politikai belháború zajlik az energiaitalos istállóban.

Nemrég felröppent a hír, hogy a Red Bullon belül hatalmas politikai csatározások zajlanak, mert Christian Horner ki akarja fúrni Helmut Markót, a bikások tanácsadóját. A 80 esztendős szakember azonban most ezt, illetve a Sergio Pérezzel kapcsolatos pletykát is cáfolta.

„Nincs elnökségi ülés ezen a héten, nekem pedig 2024 végéig szerződésem van. Hogy mikor és hogyan fejezem be, hogy mikor lesz vége, arról én döntök, és nem mondjuk Mr. Horner” – szögezte le az oe24-nek Marko, aki ezzel a brazil Globo értesüléseit cáfolta.

A tanácsadó hozzátette, hogy Dietrich Mateschitz egykori Red Bull-vezér tavalyi halála után „az új felállásban minden más, sz emberek próbálják újrarajzolni az erővonalakat.” Ezután spekulációnak nevezte azt is, hogy Horner leváltaná Cunoda Jukit, illetve cáfolta, hogy Sergio Péreznek a második helyen kellene végeznie az idén ahhoz, hogy ne rúgják ki a 2024-es szezon előtt. „Nem adtunk ultimátumot Péreznek. Szerintem túl sokat nyerünk, és emiatt elképesztő dolgokat írnak” – mondta

Sajtóhír: a Red Bull ultimátumot adott Péreznek, Hamilton “rúgathatja ki” őt a csapatból

Horner: Mindent Markónak köszönhetek

De nemcsak Marko, hanem Christian Horner is megszólalt, és elmondta, hogy nincs szándékában elmozdítani Markót, akinek rengeteget köszönhet, hiszen miatta lehetett 2005-ben a Red Bull csapatfőnöke.

„A kapcsolatom Helmuttal 1996-ig nyúlik vissza, amikor vásároltam tőle egy trélert, hogy részt vehessek a Forma-3000-es bajnokságban – nyilatkozta Horner a Mirrornak. – Amikor a Red Bull junior pilótáiért felelt, leigazoltam a versenyzőit az F3000-es csapatomba és megnyertük a bajnoki címet. Ennek eredményeként lehetőséget adott és beajánlott Dietrich Mateschitznek.”

„Helmut nélkül nem lennék abban a helyzetben, amiben ma vagyok. Mint a fiatal pilótáknak, akiknek lehetőséget adott, nekem is megadta a lehetőséget. Mindig nagyon erős és nyitott volt a kapcsolatunk, és természetesen vannak dolgok, amikben olykor nem értünk egyet, de szerintem ez így egészséges.”

 

„Rendszeresen beszélünk minden aspektusról. Helmut számára ez a helyzet a barátja és kollégája halála óta kissé más, mint volt, de továbbra is nagyon értékes szerepet tölt be a csapatban, és abszolút semmilyen szándékom nincs sem nekem, sem másnak azt illetően, hogy ez megváltozzon.”

„Amíg folytatni akarja – és 80 évesen szellemileg továbbra is nagyon friss –, nem látok bármilyen változást abban, ahogy dolgozunk. A szerepkörök változnak, és az üzlet is annyit változott, mióta beszálltunk a sportba. Operációs szempontból én vezetem ezt napi szinten, miközben a jelentős döntésekben természetesen egyeztetünk, legyen szó akár a pilótákról, akár stratégiai döntésekről. Ez egy olyan partnerség, amely sok-sok éve működik” – mondta Horner.

Friss