back to top
2024. május 06. 20:49

KezdőlapF1Verstappen fenyegetése: ha ez megtörténik, ő is távozni fog a Red Bulltól

Verstappen fenyegetése: ha ez megtörténik, ő is távozni fog a Red Bulltól

-

Max Verstappen a hírek szerint igen határozottan kiállt a Red Bulltól eltávolítani szándékozott vezető mellett.

Egyre több sajtóértesülés jelenik meg arról, hogy Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke támadásba lendült és azon van, hogy megszerezze a Red Bull F1-es projektjei fölötti irányítást Dietrich Mateschitz Red Bull-vezér halála után. Először a brazil Globo írta meg, hogy Horner ki akarja fúrni Mateschitz egykori bizalmasát, az F1-gyel kapcsolatos döntésekben megkerülhetetlennek számító Helmut Markót, amit azóta Marko és Horner is cáfolt, az F1-insider.com azonban úgy értesült, hogy Horner már jó ideje tervezi a jövőt és jelenleg is azon munkálkodik, hogy ő vehesse át az irányítást az F1-es projektek felett. Ehhez pedig maga mellé állította a Red Bullt 51%-ban tulajdonló thai Chalerm Yoovidhya-t, majd a Mercedes kommunikációs igazgatóját, a Toto Wolffot az elmúlt két versenyen helyettesítő Bradley Lordot szemelte ki az AlphaTauritól távozó Franz Tost helyére.

Mindenki mindent cáfol a Red Bullnál – „Nem Mr. Horner mondja meg, hogy mikor lesz vége”

Miután azonban Lord nemet mondott, Horner a korábban az FIA-nál dolgozó Peter Bayer mellett kampányolt, Marko viszont nem akarta a teljes irányítást az ő kezébe adni, ezért kinevezte a Ferraritól távozó Laurent Mekies-t csapatfőnökké, Bayer pedig vezérigazgató lesz. Az F1-insider szerint Horner azonban tovább mesterkedett, és elkezdett olyan információmorzsákat szivárogtatni a brit sajtónak, hogy Marko már nem élvezi a thai többségi tulajdonos és a Mateschitz halála után munkába álló új Red Bull-menedzsment bizalmát, ezért meg akarnak szabadulni tőle. A szivárogtatást állítólag Horner hevesen tagadta csapaton belül, de nem mindenki hisz neki.

A csapatfőnök küzdelme pedig már csak azért sem áll jól, mert az F1-insider forrásai szerint Oliver Mintzlaff, a Red Bull sportért felelős vezérigazgatója időközben bizalmáról biztosította Markót, aki mellett Max Verstappen is kiállt. A szaklap egy jól értesült forrásától ugyanis megtudta, hogy a háromszoros világbajnok Mintzlaff-al és Chalerm Yoovidhya-val is személyesen közölte, hogy ha Markónak mennie kell, akkor ő is távozik. Ez pedig már több mint elég volt ahhoz, hogy Mintzlaff ne akarja nyugdíjazni a 80 esztendős osztrákot, aki a minap közölte: ő dönti el, hogy mikor volt elég.

Verstappen kiállása pedig – amennyiben valóban ez történt – igencsak hasonlatos ahhoz, amikor 1996-ban Jean Todt széke kezdett el inogni a Ferrarinál, Michael Schumacher pedig közölte: ha Todtnak mennie kell, akkor ő is távozni fog a csapattól.

Friss