2024. április 30. 07:14

KezdőlapF1Sajtóhír: A Red Bull sztárpilótát környékezett meg Verstappen mellé

Sajtóhír: A Red Bull sztárpilótát környékezett meg Verstappen mellé

-

Az F1-ben rendkívül jól értesültnek számító újságíró számolt be arról, hogy a Red Bull puhatolózott egy kicsit a mezőny egyik toppilótájánál.

Folyamatos téma, hogy a Red Bull lecseréli-e az alulteljesítő Sergio Pérezt már 2024-re, vagy hagyja, hogy a mexikói versenyző a következő évet is Max Verstappen csapattársaként kezdje, és adott esetben kitöltse a 2024-es szezon végéig szóló szerződését. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az USA Nagydíjon tagadta, hogy ultimátumot adtak volna Péreznek, mondván, ha nem végez a második helyen az összetettben, akkor repül.

Jelenleg tehát a csapat és versenyzője is azt kommunikálja, hogy minden megy tovább, ahogyan eddig, ez pedig könnyen előfordulhat, mivel nincs igazán meggyőző jelölt Pérez helyére. Joe Saward elismert F1-es újságíró a blogjában arról számolt be, hogy mindez olyannyira így van, hogy a Red Bull nemrég megpróbálta átcsábítani Lando Norrist a McLarentől.

Sergio Pérez, Max Verstappen, Lando Norris, McLaren, Emilia Romagna Nagydíj
Fotó: Steven Tee / LAT Images

„A kérdés a Red Bullnak, hogy kifizesse-e [Pérezt], de a legnagyobb probléma, hogy az osztrák energiaital-gyártónak nincs igazán kit a helyére ültetnie. Daniel Ricciardo megfelelő lehetne, de bizonyítania kell, hogy jobb Cunoda Júkinál, ha meg akarja győzni a döntéshozókat. Néhány hete arról pusmogtak, hogy a Red Bull ki akarja vásárolni Lando Norrist a mclarenes szerződéséből, hogy Max Verstappen mellé ültesse 2024-re. Ezt mindenki tagadta, de egyértelmű, hogy voltak egyeztetések. Azt mondták nekem, hogy végül Lando mondott nemet, talán a McLaren javuló teljesítménye miatt” – írta Saward.

Norrist már több alkalommal is szerződtetni akarta a Red Bull, de ő eddig mindig nemet mondott, noha köztudottan baráti viszonyt ápol Max Verstappennel, így nem zárkózott el attól, hogy egy napon a hollanddal egy csapatban versenyezzen. Ez viszont a jelek szerint nem 2024-ben fog megtörténni, így a Red Bull vagy kitart Pérez mellett, vagy Daniel Ricciardót ülteti jövőre az egyik RB20-asba.

Norris elismerte, foglalkoztatja, hogy idő előtt távozzon a McLarentől

Friss