2024. május 04. 12:03

KezdőlapF1Szenzációs képsorok: Hamilton és Sainz spontán versenyt rendezett a szabadedzésen (videó)

Szenzációs képsorok: Hamilton és Sainz spontán versenyt rendezett a szabadedzésen (videó)

-

Carlos Sainz és Lewis Hamilton kicsit szórakoztatta a nézőket és saját magát a Mexikói Nagydíj második szabadedzésének végén.

Mint a legtöbb helyszínen, a Forma-1-es pilótáknak Mexikóban is lehetősége van a szabadedzések leintése után rajtgyakorlatot végezni a célegyenesben, hogy aztán a kör végén visszatérjenek a bokszutcába. A mexikói futam pénteki második edzésén Carlos Sainz és Lewis Hamilton is így tett, és miután sikerült teljesen egyszerre elindulniuk (ilyenkor nincs jelzés, ezért mindegyik versenyző akkor próbálja el a rajtot, amikor akarja, illetve, amikor szabad előtte az út), a második rajtkockából elrugaszkodó spanyol behúzódott a pole-ból induló hétszeres világbajnok szélárnyékába, majd egészen a hatos kanyarig versenyeztek úgy, hogy többször is egymás mellett mentek át a kanyarokon.

A rögtönzött meccs végén Sainz kiintett a hüvelykujjával Hamiltonnak, aki visszaintett neki, majd a Ferrari pilótája a rádióban is megjegyezte mérnökének, hogy játszadoztak egy kicsit Lewis-zal.

Friss