2024. április 29. 03:26

KezdőlapF1Jöhet az F1 idei bombahíre: Alonso válthatja Pérezt a Red Bullnál 2024-ben?

Jöhet az F1 idei bombahíre: Alonso válthatja Pérezt a Red Bullnál 2024-ben?

-

Vad pletyka kapott szárnyra a Forma-1-ben, aminek megtörténte már most garantálná a tűzijátékot a 2024-es évre.

Miután az egyik neves, hiteles és jól értesült spanyol riporter felkavarta az állóvizet azzal, hogy olyan pletykát hallott, amit nem akar elhinni, egy lengyel újságíró bedobta a sziklát az idei pilótapiac állóvizébe (elvégre már csak egyetlen ülés kiadó 2024-re) azzal, hogy Fernando Alonso az év végén elhagyhatja a tulajdonosváltás előtt álló Aston Martint.

Lévén a kétszeres világbajnok semmi jelét nem mutatja annak, hogy jövőre ne akarna a Forma-1-ben versenyezni – a Mexikói Nagydíj után is úgy nyilatkozott, hogy jövőre visszatér oda –, rögtön elkezdték találgatni azt is, hogy hol folytatja, és egyre több helyen jelent meg, hogy a Red Bullnál köthet ki, ahol az alulteljesítő Sergio Pérez helyére érkezhet.

A meglehetősen vad pletyka persze továbbra is csak pletyka, de lépésről lépésre egyre többen szállnak fel az Alonso-Red Bull vonatra. Megtette ezt például a Red Bull spanyol X-oldala (korábban Twitter), amikor az alábbi emojit posztolta, amit az Autosport is megosztott két fotóval. Az egyik Alonso, a másikon a Red Bull idei autója látható…

Természetesen simán elképzelhető, hogy az egészből nem lesz semmi, és a pletyka marad pletyka, vagy végül kiderül, hogy valami más áll a háttérben. Alonso saját elmondása szerint mindenesetre hat alkalommal kapott ajánlatot a Red Bulltól pályafutása során, legutóbb 2013-ban, de mindegyik alkalommal visszautasította azt. Lehet, hogy most jött el az idő, hogy a Max Verstappennel egyébként baráti viszonyban levő spanyol egy Adrian Newey által tervezett autóba üljön?

FRISSÍTÉS

Közben Pedro de la Rosa, az Aston Martin nagykövete és Alonso közeli barátja is beszállt a sejtelmes üzengetésbe, és az alábbi Elon Musk-idézetet tette közzé: „Inkább leszek optimista és tévedek, minthogy pesszimista legyek és igazam legyen.”

Friss