2024. április 28. 05:51

KezdőlapF1Szívbemarkoló fotón a Ferrari 20 évesen meghalt F1-es pilótája

Szívbemarkoló fotón a Ferrari 20 évesen meghalt F1-es pilótája

-

Különleges helyet foglal el a Ferrari történelmében Mexikó első és a mai napig legtehetségesebbnek tartott Forma-1-es pilótája, az 1962. november 1-jén elhunyt Ricardo Rodríguez. Róla és testvéréről nevezték el a Mexikói Nagydíjnak otthont adó pályát, a mai napig ő a Ferrari legfiatalabb F1-es versenyzője, és úgy is kitörölhetetlen nyomot hagyott a sportágban, hogy alig több mint 1 éven át volt F1-es pilóta, és csak 5 világbajnoki futamon vett részt.

Az alábbi fotót Ricardo Rodríguez halálának 61. évfordulóján Matt Bishop, az Aston Martin és a McLaren korábbi kommunikációs igazgatója osztotta meg. Ricardo Rodríguez látható rajta az 1962-es Mexikói Nagydíj első edzésnapján, ahogy Lotus 24-esében ül, és éppen megcsókolja apja kezét, miközben testvére is ott áll az autója mellett. Percekkel később a felfüggesztése megadta magát a Peraltada-kanyarban, ő pedig meghalt:

A fiatalabbik Rodríguez-testvér pályafutását, halálnak körülményeit és azt, hogy miként lehetett volna belőle korai Alain Prost vagy Ayrton Senna, az alábbi cikkben foglaltuk össze.

Korai Senna is lehetett volna belőle, de 20 évesen meghalt a Ferrari legfiatalabb F1-es pilótája

Friss