back to top
2024. május 16. 03:45

KezdőlapF1Megismétlődhet a Red Bull tavalyi botránya? – ha Verstappenen múlik, akkor lehetséges

Megismétlődhet a Red Bull tavalyi botránya? – ha Verstappenen múlik, akkor lehetséges

-

Sergio Pérez biztos benne, hogy Max Verstappen segíteni fog neki a São Pauló-i Nagydíjon, amennyiben a helyzet úgy adódik, a címvédő viszont kikerülte az érdemi válaszadást a kérdésre. A mexikói pilóta a hazai kudarca után bizonyítana a kétkedőknek.

Ezen a hétvégén rendezik a São Pauló-i Nagydíjat, amely tavaly több eseményről is emlékezetes maradt. Ezek közül az egyik a Red Bull házon belüli botránya volt: Max Verstappent a hajrában megkérték, hogy ha nem tudja megelőzni Fernando Alonsót, akkor engedje el Sergio Pérezt, aki a bajnokság második helyéért küzdött Charles Leclerc-rel. A holland pilóta nem tudott elmenni az Alpine versenyzője mellett, ám csapattársának sem adott utat.

Ezután megkezdődött az üzengetés a felek között. Pérez kijelentette, hogy Verstappen ezzel megmutatta, hogy milyen ember ő valójában, míg a címvédő leszögezte, hogy megvan az oka, amiért nem tett eleget a csapat kérésének, és állítása szerint erről már korábban is beszéltek. Végül aztán sikerült elsimítaniuk az ügyet, de a két pilóta viszonya azóta sem tűnik teljesen felhőtlennek.

Közleményt adott ki a Red Bull a Brazil Nagydíjról, amiben megvédik Verstappen viselkedését

Bizonyos szempontból most hasonló helyzetben érkeznek meg Interlagosba, hiszen Pérez ezúttal is az összetettbeli második helyért harcol. Jelenleg 20 pont az előnye Lewis Hamiltonnal szemben, amit három fő- és egy sprintfutam alatt azért le lehet dolgozni. Éppen ezért adott esetben minden egyes pont számíthat, a 33 éves versenyző pedig biztos benne, hogy ha kell, akkor idén megkapja a segítséget.

„Ezen még nem gondolkodtunk – nyilatkozta a csütörtöki sajtónapon. – Azonban, ha a helyzet úgy hozza, biztos vagyok benne, hogy kapnék támogatást Maxtól.” Verstappennek feltették ugyanezt a kérdést, ám a háromszoros világbajnok már nem felelt ennyire egyértelműen. Sőt, valójában nem is adott érdemi választ a felvetésre.

„Úgy gondolom, hogy végső soron nem mindig rajtam kellene múlnia, hogy meglegyenek a pontok – kezdte. – Ugyanakkor bízom Checóban, hogy az élmezőnyben lesz, mert úgy gondolom, hogy átlagban a miénk a gyorsabb autó. Azt hiszem, tavaly nem igazán volt erről szó, mielőtt nekivágtunk volna a versenyhétvégének. Azonban reméljük, hogy nem kerülünk ilyen helyzetbe, szerintem az mindenkinek jobb lenne.”

A gyerekeket megríkató Pérez megmagyarázta, amit nem lehet, de valahol meg lehet érteni őt

Ez utóbbira azért megvan az esély, látva Pérez gyenge formáját. A hatszoros F1-es futamgyőztes Monzában állt utoljára dobogón, ráadásul hazai pályán, Mexikóban már a rajt után balesetbe keveredett, és kiesett. Ő azonban bebizonyítaná, hogy kemény fából faragták, és innen is képes felállni. „Egyértelműen – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre. – Szerintem ez egy nagyszerű lehetőség számomra, hogy megmutassam, mennyire erős vagyok mentálisan, és sportolóként hogyan gondolkozom. Mindig vannak ilyen pillanatok, de az a legfontosabb, hogy az ember hogyan küzdi le ezeket, és hogyan lábal ki belőlük.”

Friss