2024. április 28. 20:47

KezdőlapF1Az Alonsót idiótázó Ocon simán rákente a kétszeres világbajnokra a felelősséget (videó)

Az Alonsót idiótázó Ocon simán rákente a kétszeres világbajnokra a felelősséget (videó)

-

Nemcsak a pillanat hevében gondolta úgy, hogy Fernando Alonso miatt törte össze az autóját, Esteban Ocon ugyanis a Brazil Nagydíj sprintszétlövésén történt ütközés után is a spanyolt hibáztatta. A felügyelők viszont nem büntettek.

Esteban Ocon és Fernando Alonso sprintszétlövésen történt ütközése volt a Brazil Nagydíj szombati napjának legellentmondásosabb momentuma. A korábbi csapattársak az első szakasz végén találkoztak, amikor a spanyol a hármas kanyarban félreállt a mért kört kezdő francia elől, ám Ocon megcsúszott, majd az Aston Martin bal elejét leborotválva a falban kötött ki.

Az Alpine versenyzője még a rádióban idiótának nevezte Alonsót, amit be lehet tudni a pillanat hevének, ám ő később sem változtatott az álláspontján, noha a jelzőt nem ismételte meg. „Nagy becsapódás volt. Nyilván kicsit merevnek érzem magam egy ilyen után, de nem számít, megyünk versenyezni – nyilatkozta az F1 riporterének, majd cáfolta, hogy magától csúszott volna meg. – Ezt nehéz lenyelni, mert útban voltunk egy nagy javulás felé azon a körön, és továbbjutottunk volna a második szakaszba, de Fernando az utunkba állt. Hallottam, hogy egyesek szerint én veszítettem el az uralmat az autó felett, de ez nem igaz. A teljes mezőny korrigált abban a kanyarban, még Lando is megtette ezt a leggyorsabb körén és ugyanígy szélesre futott.”

„Fernando a kanyar közepén balra kormányzott, és nem hagyott elég helyet, majd összeütköztünk. De végső soron ez nem számít, megtörtént, most már a sprintre koncentrálunk – mondta Ocon, majd szokatlan módon elárulta, hogy mi történt a sportfelügyelőkkel tartott megbeszélésen, hiszen az esetet vizsgálták, így mindkettejüknek meg kellett jelennie a felügyelői irodában. – [Alonso] próbálta megcáfolni az összes állítást, mondván, elég helyet hagyott, de a valóság az, hogy ha Fernando nincs ott a jobb oldalon, akkor nem ütközünk össze.”

Alonso korábban nem csinált nagy ügyet a dologból, és a következőt nyilatkozta: „Sajnos nem tudtuk teljesíteni az időmérőt. Sajnálatos, mindkét autó kiesett, mindkettő nagyon megsérült, szóval nem úgy alakult, ahogy akartuk. Még nem láttam a visszajátszást, de valaki azt mondta, hogy [Ocon] elveszítette az uralmat az autója fölött. Ez egyike azon helyzeteknek, amelyekben rosszkor voltunk rossz helyen.”

Noha Ocon szerint csakis Alonso miatt történt az egész, a felügyelők úgy vélték, hogy a spanyol időben félreállt és elég helyet hagyott, és mivel egyik pilótát sem terheli túlnyomó részben a felelősség, egyiket sem büntették meg.

A sprinten végül sem Alonso, sem Ocon nem szerzett pontot, előbbi a 11., utóbbi a 14. helyen ért célba.

Friss