2024. április 27. 13:57

KezdőlapF1Elektromos autóversenyzés? - Mick Schumacher nem kér belőle

Elektromos autóversenyzés? – Mick Schumacher nem kér belőle

-

Mick Schumacher elmondta, melyik sorozatban nem akar versenyezni a jövőben.

Számos korább Forma-1-es pilóta és más kategóriákban maradandót alkotó neves autóversenyző talált már otthonra a Formula E-ben, és még Sebastian Vettelt is szóba hozták az elektromos formaautós szériával, így jogos felvetés, hogy az F1-ből 2022 végén kiszoruló, az idei évet a Mercedest tartalékjaként töltő Mick Schumacher is szerencsét próbálhatna ott.

Mivel a stuttgartiak már kiszálltak a sorozatból, nincs meg a kézenfekvő átmenet, de nem ez az oka annak, hogy a 24 esztendős pilóta nem akar ott versenyezni. „Nagyon őszinte leszek és kijelentem, hogy nem – felelte a  Tuttomotoriweb által készített interjúban arra a kérdésre, hogy lát-e lehetőséget a Formula E-be igazolásra. – Imádom a motorokat, a benzin szagát. Szeretem a klasszikus autókat, a V8-as motort, a szagot, a lángokat, bármit. Ez érdekel, úgyhogy a Formula E jelenleg semennyire sem foglalkoztat.”

Schumacher azért nem akart minden ajtót becsukni, ezért hozzátette: „Ki tudja, mit tartogat a jövő? Talán amint vezetnék egy Formula E-autót, változna a véleményem.”

Hiába a roncsderbiző amerikai, a Williamsnek továbbra sem kell Mick Schumacher

Az ugyanakkor egyértelmű prioritás a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának, hogy jövőre versenyezzen valahol. A Forma-1-ben szinte biztosan nem lesz helye, hiszen már csak a Williams egyik ülése kiadó, az pedig nagy valószínűséggel az amerikai Logan Sargeanté marad, így a legvalószínűbb opció a hosszú távú világbajnokság (WEC) lehet.

Schumacher októberben Jerezben tesztelte is a legmagasabb géposztályban jövőre bemutatkozó Alpine autóját, a csapat pedig elégedett volt a teljesítményével. „Mick tesztelte az autót Jerezben, és nagyon elégedettek voltunk az összteljesítményével, azzal, hogy miként viselkedett a csapattal, és szerintem ő is boldog volt. Ez azt jelenti, hogy továbbra is beszélhetünk arról, hogy összehozzunk valamit jövőre, de jelenleg még csak itt tartunk” – nyilatkozta a Mexikói Nagydíjon Bruno Famin, az Alpine Motorsports alelnöke.

A Mercedes már korábban kijelentette, hogy amennyiben rajtuk múlik, és összeegyeztethető Schumacher versenyprogramjával, ők szívesen megtartanák teszt- és tartalékpilótájuknak a németet.

Friss