back to top
2024. május 17. 00:59

KezdőlapF1Verstappen kőkeményen beleszállt a vegasi show-ba, szerinte bohócot csináltak belőlük (videók)

Verstappen kőkeményen beleszállt a vegasi show-ba, szerinte bohócot csináltak belőlük (videók)

-

Max Verstappen finoman szólva sem túl hízelgő véleményt fogalmazott meg a Las Vegas-i Nagydíj előkészületeinek keretében megrendezett showműsorról, ahol bemutatták a pilótákat a közönségnek. A címvédőnek a pálya sem tetszik.

Közeledik a Forma–1 által nagyon várt, Las Vegas-i Nagydíj, amelyet azonban a szurkolók közül jó néhányan a hátuk közepére sem kívánnak. Sőt, alighanem egyes versenyzők is így vannak ezzel, mindenekelőtt Max Verstappen. A holland pilóta már korábban is kritizálta a tervek szerint rendkívül látványos futamhétvégét, és most sem rejtette véka alá a véleményét a körítésről.

A szerdai napon egy showműsor keretében bemutatták a pilótákat a helyszínen lévő nézőknek. Ez úgy nézett ki, hogy a versenyzőket egy mozgó platformon emelték fel csapatonként. Természetesen mindenkit ujjongva fogadtak, a pilóták pedig integettek a tömegnek. Azonban az arckifejezések alapján jó néhányan meglehetősen kényszeredetten tették ezt, köztük volt Verstappen is, aki aztán kőkeményen beleállt a rendezvénybe.

Részemről minden ilyesmit át lehet ugrani – nyilatkozta az azután tartott sajtóbeszélgetésen. – Az ember csak áll odafent, [és] olyan, mint egy bohóc. Kilencvenkilenc százalékban show és egy százalékban sportesemény. Őszintén szólva nincsenek túl heves érzelmeim, csak a teljesítményre akarok koncentrálni. Nem tetszik ez az egész, ami körülveszi. Tudom, hogy része a dolognak, de ez engem nem érdekel.”

Verstappen már többször is kifejezésre juttatta, hogy őt egyáltalán nem érdekli a körítés, és ha tehetné, akkor alighanem kizárólag a versenyzésből, illetve az ahhoz közvetlenül kapcsolódó tevékenységekből állna a hétvégéje. Éppen ezért jó pár alkalommal kritizálta a Forma–1 különböző újításait, legyen szó a Las Vegas-i Nagydíjról vagy éppen a sprintfutamokról. Ugyanakkor tisztában van vele, hogy nem csak az ő nézőpontja létezik.

„Nincs semmi probléma, de ez nem igazán az én ízlésemnek való – jelentette ki. – Akár tetszik, akár nem, ez nem rajtam múlik, de nem fogom megjátszani magam. Én csak a véleményemnek adtam hangot a pozitív és a negatív dolgokról, én már csak ilyen vagyok. Van, akinek kicsit jobban tetszik a show, nekem egyáltalán nem jön be. Úgy nőttem fel, hogy csak a teljesítményt nézzem, és én így is látom. Szeretek Vegasban lenni, de nem annyira a versenyzés miatt.”

A pilóták helyi idő szerint már csütörtökön, magyar idő szerint pénteken autóba ülnek, hogy megkezdjék a hétvége érdemi részét. Persze a szimulátorban már rengetegszer körbementek az utcai pályán, így mindenki kialakíthatta a véleményét a vonalvezetésről. Verstappennek ez sem nyerte el a tetszését. „Nem túl érdekes – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre. – Én csak a legjobbat akarom kihozni magamból.”

Friss