2024. április 28. 20:15

KezdőlapF1Az 51-es körzet melletti homokban, különleges járművel versenyeztek a Red Bull pilótái...

Az 51-es körzet melletti homokban, különleges járművel versenyeztek a Red Bull pilótái (videó)

-

A Red Bull és a szintén a bikások által működtetett AlphaTauri pilótái légpárnás hajókon mérték össze tudásukat a nevadai sivatagban. A versenyzőknek három kihívást kellett teljesíteniük, a végén az egyik csapat tagjai dőltek a nevetéstől ellenfelük balszerencséjét látva.

A Red Bulltól már jó ideje megszokott, hogy a versenyhétvégék előtt különleges videóval rukkol elő, amelyben a nagycsapat, valamint a szintén általuk üzemeltetett AlphaTauri pilótái szerepelnek. Ez a Las Vegas-i Nagydíj előtt sem történt másképp: Max Verstappen, Sergio Pérez, Cunoda Juki és Daniel Ricciardo ezúttal különleges járművekkel, sivatagban versenyeztek.

A helyszín természetesen a nevadai homoktenger volt. Ahogyan az a videó elejéből kiderült, a pontos helyszín a híres 51-es körzethez közel található. Mint ismert, ezen a területen egy katonai repülőtér van, és a legenda szerint földönkívüli kísérleteket végeznek. A pilóták azonban nagyon is földi, pontosabban „kétéltű” járművel versenyeztek, hiszen a vízen és földön is üzemképes légpárnás hajót kellett megzabolázniuk.

A Red Bull és az AlphaTauri versenyzőinek összesen három kihívást kellett teljesíteniük. Elsőként egy akadálypályán kellett végigmenniük úgy, hogy a csapattagok egymás mögött ülnek. Amikor elértek egy bizonyos pontra, a hátsó embernek oda kellett szaladnia egy dobozért, majd visszaülve már neki kellett vezetnie, hogy minél hamarabb odaérjenek a kiindulási pontra. A Red Bull párosa 6 másodperccel bizonyult gyorsabbnak az AlphaTauriénál, így ők szerezték az első pontot.

A következő feladat lényegében a közkedvelt „fánkozás” volt. Ennek során a pilótáknak minél több kört kellett megtenniük egy oszlop körül úgy, hogy azt a lehető legkevesebb alkalommal találják el, ugyanis az semmissé tett egy kört. Ez Verstappennek kifejezetten nehezen ment, olyannyira, hogy a bal lábával le is lépett a földre, hogy azzal segítse a jármű mozgását. Végül Pérezhez és Cunodához hasonlóan 2 pontot gyűjtött, de mivel Ricciardónak 3 jött össze, ezt a kört az AlphaTauri nyerte. Úgy pedig pláne, hogy a mexikói versenyző – aki állítása szerint nem tudott a pontlevonásos szabályról – kétszer is eltalálta az oszlopot.

A mindent eldöntő forduló egy verseny volt, ahol a két páros párhuzamos pályán küzdött meg egymással. A futam két körből állt, nyilvánvalóan minden versenyzőnek teljesítenie kellett egyet- egyet. A viadal első felében Verstappen és Ricciardo szerepeltek, és at ausztrál pilóta pár másodperccel meg is verte egykori csapattársát, így pár másodperces előnnyel adta át a gépet Cunodának.

Péreznek még lehetett volna esélye a fordításra, de neki még rosszabbul ment: a 33 éves versenyző keresztbefordult a pályán, és a fal előtt állt meg. Ennek következtében vetélytársa már célba ért, amire ő tovább tudott menni. Ricciardo láthatóan jól szórakozott, majd később csapattársa is csatlakozott hozzá, és együtt nevettek Pérez szenvedésén, amelyen még Verstappen is láthatóan jót derült. A végén viszont kiderült, hogy a küszködés nem volt véletlen, hiszen a Red Bull pilótáinak „versenygépét” technikai hiba sújtotta. Ez viszont nem változtatott azon a tényen, hogy a kupát a „kis testvér” párosa nyerte.

Friss