2024. május 02. 01:38

KezdőlapF1Hamilton visszavágott a Red Bull vezérének, aki saját csapatával hozta őt hírbe

Hamilton visszavágott a Red Bull vezérének, aki saját csapatával hozta őt hírbe

-

Lewis Hamilton tagadja Christian Horner kijelentését, aki elmondta, a hétszeres világbajnok stábja idén megkereste a Red Bullt. A hétszeres világbajnok szerint a bikások csapatfőnöke szereti „kavarni a dolgokat”, míg Max Verstappen úgy véli, nincs értelme történeteket kreálni ebből.

Még az Abu-dzabi Nagydíj sajtónapja sem kezdődött el, amikor Christian Horner felkavarta a Forma–1 állóvizét. A Red Bull csapatfőnökének elmondása szerint Lewis Hamilton stábja a Ferrarit és őket is megkereste, mielőtt 2025-ig aláírt a Mercedeshez. A Scuderia már korábban is felröppent a sajtóban, a bikásokról viszont eddig nem lehetett hallani.

A brit szakember hozzátette, a 38 éves pilóta semmiképpen nem fog hozzájuk igazolni, mivel szerinte nem illenének össze Max Verstappennel. Ezen a ponton akár le is lehetne zárni az egészet, hiszen nem fog megvalósulni, de a helyszínen dolgozó újságírók természetesen rákérdeztek a témára az érintetteknél. Hamilton nem tudta mire vélni honfitársa szavait.

Nem igazán tudom, honnan származik ez a történet – nyilatkozta a hétszeres világbajnok. – Tisztában vagyok vele, hogy Christiantől indult el, de nem nagyon értem, miről beszélt. Amennyire én tudom, senki nem beszélt vele a csapatomból. Évek óta nem beszéltem Christiannel.” Utóbbi mondatát aztán árnyalta, de hozzátette, hogy nem ő kezdeményezte a kapcsolatfelvételt.

Az év korábbi szakaszában megkeresett, hogy találkozzunk. Csak gratuláltam nekik a csodálatos évükhöz. Mondtam, hogy »remélhetőleg hamarosan, a közeljövőben harcolhatok ellenetek, srácok«. Ennyi volt. Szóval nem tudom, szerintem csak keveri a dolgokat. Nincsenek bizalmas megbeszélések, szóval nem tudom. Ismerik Christiant, szereti az ilyesmit” – szúrt oda az 50. születésnapját nemrég ünneplő csapatfőnöknek.

Mégsem olyan nagy az elköteleződés? – Hamiltonék a Red Bull-lal és a Ferrarival is tárgyaltak

Persze elméleti szinten ettől még el lehet játszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha a jelenlegi mezőny két legeredményesebb tagja egy csapatnál versenyezne. Hamiltontól megkérdezték, hogy egyáltalán hajlandó lenne-e Verstappen ellen egyenlő feltételekkel felvenni a kesztyűt. A Mercedes versenyzője igennel felelt, de hozzátette, jelenlegi csapatát szeretné ismét sikerre vinni.

„Száz százalékig, nagyon boldog lennék, ha ellene versenyezhetnék ugyanolyan autóval – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre. – A Red Bull elképesztő munkát végzett, ez egy hihetetlen csapat, bármelyik pilóta szívesen vezetne egy ilyen remek istállónál. Az én nézőpontomból [viszont] nem az az álom, hogy egy nem túl jó autóból egy győztes kocsiba kerülök. Az álom az, hogy onnan induljunk, ahol vagyunk, és felépítsük magunkat, hogy aztán nyerjünk. Ezért maradtam a Mercedesnél.”

Az FIA sajtótájékoztatóján aztán Verstappen is megkapta a kérdést, hogy mit szólna ahhoz, ha Hamilton lenne a csapattársa. A két pilóta 2021-ben ádáz harcot vívott a bajnoki címért, ebből kiindulva el lehet képzelni, hogy mi lenne, ha ugyanannál az istállónál versenyeznének. A címvédő azonban nem akart belemenni felesleges találgatásokba, és a rá jellemző stílusban válaszolt.

Nem tudom, ez nem fog megtörténni – kezdte. – Nincs értelme történeteket kitalálni, hogy »ha, ha, ha«. Nem fog megtörténni. Nem bánnám, [de] nem számít. Bárkivel [versenyeznék egy csapatban]. Nem akarom Lewisra korlátozni, annyi nagyszerű versenyző van még. Néha egyszerűen nem így működik.”

Friss