2024. május 02. 02:48

KezdőlapF1Wolff cinikusan vágott vissza Hornernek és tisztázta: a Red Bull kereste meg...

Wolff cinikusan vágott vissza Hornernek és tisztázta: a Red Bull kereste meg Hamiltont

-

Lewis Hamilton után Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is reagált Christian Horner azon állításaira, hogy a hétszeres világbajnok menedzsmentje korábban egy esetleges szabad ülésről érdeklődött a Red Bullnál. Az osztrák üzletember nem kímélte a bikások csapatfőnökét.

„Egyszerűen nem értem, mi hajtja a fickót. Egyszerűen nem értjük a gondolkodását, hogy ilyen dolgokkal áll elő” – idézi Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnökének szavait Abu-Dzabiból a Speedcafe.

Az osztrák üzletember arra reagált így, hogy Christian Horner a Daily Mailnek adott interjúban kijelentette: az idei év korábbi részében „volt egy megkeresés” Hamiltont illetően (a Red Bull szóvivője szerint Anthony Hamilton, Lewis Hamilton édesapja részéről) arról, hogy a hétszeres világbajnok esetleg csatlakozzon az energiaitalos istállóhoz, noha komoly fázisig nem jutott el a dolog.

Horner csak kínos helyzetbe akarta hozni Hamiltont és a Mercedest? – alighanem igen

Hamilton az Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki sajtónapján kategorikusan cáfolta, hogy ő vagy bárki más megkereste volna a Red Bullt, és elmesélt egy történetet arról, hogy Horner korábban üzenetet küldött neki, hogy üljenek le beszélgetni a szezon végén, de ezt Hamilton csak hónapokkal később olvasta el (mert közben lecserélte a telefonját), és ezután már csak sok sikert kívántak egymásnak. Ezután a hétszeres világbajnok azt mondta Wolffnak, hogy nem valószínű, hogy találkozni fog Hornerrel.

Wolff az abu-dzabi hétvége péntekén úgy nyilatkozott, hogy a Horner által emlegetett megkeresés valóban nem Hamilton, hanem a Red Bull részéről történt (Horner azt mondta, hogy „There was an inquiry”, ami valóban csak annyit jelent, hogy „Volt egy megkeresés”, az tehát nincs benne, hogy kinek a részéről), és a bikások csapatfőnöke beszélt is Hamiltonnal, de nem egy esetleges versenyzői ülésről.

„Az történt, hogy Christian egy velünk dolgozó ügynökségen keresztül meg akarta szerezni Lewis elérhetőségét, hogy beszéljenek az ülésről. Így zajlott az egész. Christian érdeklődött Lewis elérhetőségéről. Lewis beszélt Christiannal, amiről [Hamilton] rögtön tájékoztatott, és a beszélgetés nem az ülésről szólt, csak unalmas fecsegés volt. Nem tudom, mi hajtja őt, hogy előáll ezzel” – szúrt oda Wolff Hornernek.

De a Red Bull csapatfőnöke nem csak ezt kapta meg az osztráktól, hanem azt is, hogy minek foglalkozik még most is a 2021-es Abu-dzabi Nagydíjjal (nem mintha Wolff nem hozakodna elő időről-időre a mai napig az ott történtekkel). Horner ugyanis a Sky-on kijelentette, hogy 2021-ben „a Mercedes elba**ta”, mivel „szegény Lewis-t kint hagyták olyan gumin, amellyel szinte a teljes futamot teljesítette, mi pedig kihoztuk Max-ot, ezért ő friss abroncsokon volt.”

Wolff nem bírta ki, ismét felhozta Masit és a 2021-es abu-dzabi szezonzárót

Horner itt arról beszélt, hogy a 2021-es Abu-dzabi Nagydíj végén Verstappen emiatt került gumielőnybe, de mint azt tudjuk, a Mercedesnek nem lett volna lehetősége kihívni kerékcserére Hamiltont a futam végi biztonsági autós fázis alatt úgy, hogy Verstappen pályán tartása esetén ne veszítsen pozíciót, és mivel minden jel arra utalt, hogy Safety Car mögött ér véget a verseny, a logikus döntés az volt, hogy Hamilton autóján nem cseréltek kereket.

Ezt nyilván Horner is tudja, és vélhetően csak ismét oda akart szúrni Wolffnak, aki Abu-Dzabiban azon a véleményen volt, hogy a Red Bullnak egy olyan szezon után, mint az idei, nem kellene továbbra is a 2021-ben történtekkel foglalkoznia. „Megnyerted az évet, örülj neki, legyél szerény, élvezd! Ne kezdj el a 2021-es abu-dzabi versenyről beszélni, mert ez abszolút nem korrekt… (sóhajt) …ezek jellembeli dolgok. Csak tűnődöm, hogy mi folyhat odafent (Horner fejében – a szerk.).”

FRISSÍTÉS

Christian Horner időközben ismét nyilatkozott a Sky Sports-nak, és személyesen erősítette meg, hogy Hamilton apja kereste meg őt. „15-16 éve ismerem Anthony-t, kedves fickó. Ő keresett meg… Nem hiszem, hogy saját maga számára érdeklődött az ülésről.”

Friss