2024. április 28. 09:50

KezdőlapF1Soha nem csinált még ilyet az autógyárral szakító Forma-1-es csapat

Soha nem csinált még ilyet az autógyárral szakító Forma-1-es csapat

-

Szakít a hagyományokkal a jövőre nevet változtató Forma-1-es istálló.

Nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy az Alfa Romeóból Sauberré (a pontos nevüket ezután fogják bejelenteni) visszavedlő csapat bezsákolhatott egy angol főszponzort a 2026-os Audivá válásig tartó 2 éves átmeneti időszakra (vagy akár azon túl is), hiszen a hinwili gárda jövőre nem Svájcban, hanem Angliában leplezi le új autóját. Ez az első ilyen esemény lesz az F1-ben 1993 óta szereplő, új versenygépeit többnyire a svájci Zürichben bemutató csapat történetében, noha külföldi prezentációk azért már akadtak, hiszen találunk ausztriai és németországi leleplezést is.

„December 10-én, az FIA 2024-es nevezési listájának kiadásakor természetesen be fogjuk jelenteni a csapat új nevét, ami szerintem meglepetés lesz, és alig várjuk, hogy elkezdjük az együttműködést az új partnereinkkel – mondta Alessandro Alunni Bravi csapatfőnök az Autosport éves díjátadóján, ami szintén erős utalás az új főszponzor érkezésére. – Szerintem nagyon friss megközelítést fogunk alkalmazni a marketing kommunikáció terén, az autót pedig itt, az Egyesült Királyságban mutatjuk be.”

„Az idén véget ért a sikeres együttműködésünk az Alfa Romeóval, így 2024-re természetesen más lesz a nevünk. Mint azt tudjuk, a Forma-1-ben a csapat neve a kereskedelmi együttműködést is tükrözi, de jelenleg nem akarunk ennél többet mondani” – tett pontot a kérdésre Alunni Bravi, aki korábban megerősítette, hogy bár 2026-tól a Sauber az Audi gyári csapataként indul a Forma-1-ben, a német gyártó logói és neve az átmeneti időszakban nem lesznek jelen az autókon vagy egyéb felületeken.

Nehezebb a dolga, de az Audi már így is szakembereket csábít el a leendő F1-es riválisaitól

„Természetesen nagyon keményen fogunk dolgozni az átmeneti időszakban. Kicsi és független csapat vagyunk, de az előttünk álló kihívás nagy, ezért minden területen és minden részlegen fejlődni akarunk. Nem csak a méretben, hanem abban is, hogy megtaláljuk a megfelelő embereket, mert miként Sir Jackie Stewart is mondta [a díjátadón], az emberek kulcsfontosságúak.”

„A legnehezebb kihívás számunkra az, hogy megtaláljuk a legjobb szakembereket és a megfelelő folyamatokat. A kihívás természetesen nagy. Időt nem tudunk vásárolni magunknak, ezzel teljes mértékben tisztában vagyunk, és az elvárások kordában tartása lesz az egyik legkimerítőbb feladat.”

A Sauber 2018 óta állt partnerségben az Alfa Romeóval, az olasz gyártó pedig 2019 óta adta a csapat nevét. Egy ideig arról lehetett hallani, hogy az Alfa jövőre a Haasszal áll össze, de ez végül nem történt meg, a minap pedig megerősítették, hogy befejezik az F1-es szerepvállalásukat, és ezután a sportautó-világbajnokság legmagasabb kategóriájára koncentrálnak.

Friss