2024. április 30. 05:57

KezdőlapF1Több mint két éve nem nyert futamot, de Hamiltonnak „nem sokat érne”...

Több mint két éve nem nyert futamot, de Hamiltonnak „nem sokat érne” a Red Bull-os ülés

-

Lewis Hamilton nem tagadja, hogy szívesen vezetné a Red Bullt, amely szerinte minden idők legdominánsabb autója, A hétszeres világbajnok mégis kijelentette, számára nem sokat érne, ha ülést kapna a bikásoknál.

Lewis Hamilton most már több mint két éve nem nyert futamot a Forma–1-ben, hiszen kedden volt a második évfordulója a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíjnak, amelyen pályafutása eddigi utolsó győzelmét aratta. Persze elképzelhető, hogy a következő két évben felállhat a dobogó tetejére, de valószínűnek tűnik, hogy hosszabb távon, egy szezonon keresztül továbbra is a Red Bull lesz a legnagyobb esélyes.

Az Abu-dzabi Nagydíj hétvégéje előtt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megszellőztette, hogy a 2023-as évnek egy korábbi pontján a brit pilóta stábja megkereste őt, illetve a bikásokat. Később kiderült, hogy csupán a 38 éves versenyző édesapja, Anthony Hamilton érdeklődött Sergio Pérezről, de a téma azóta is foglalkoztatja a sajtó munkatársait.

Még annak tudatában is, hogy Hamilton 2025-ig szerződést hosszabbított a Mercedesszel, az pedig nehezen elképzelhető, hogy utána csapatot vált. Esetében tehát már csak teoretikusan merülhet fel, hogy a Red Bullhoz igazoljon. A csillagos istálló versenyzője nem tagadja, hogy csábító lenne a lehetőség, de egyszer már részt vett abban a folyamatban, hogy egy nem túl eredményes istálló sikeres alakulattá váljon.

Horner csak kínos helyzetbe akarta hozni Hamiltont és a Mercedest? – alighanem igen

Legyünk reálisak, minden egyes pilóta, aki itt versenyez, arról álmodik, hogy egy győztes autóban üljön, és úgy vélem, fiatalabb koromban, amikor a McLarennél nem voltam túl sikeres, ez sokkal vonzóbb volt – nyilatkozta egy sajtóbeszélgetésen. – Ha versenyzési szempontból gondolok erre, amikor ehhez a csapathoz kerültem, élveztem, amikor egy sikeresebb istállóból egy olyan alakulathoz igazoltam, amely nem volt sikeres, azzal a vízióval, hogy a csapattal együtt fejlődjünk és építkezzünk, és amikor ezt tettük, sokkal jobb érzés volt.”

Hamiltonnak rövid távon biztosan a Red Bullnál lenne a legjobb esélye arra, hogy megszerezze a hőn áhított nyolcadik világbajnoki címét, ha csak az autóban rejlő potenciált vesszük figyelembe. A hétszeres világbajnok nem is tagadja, hogy örömmel vezetné a bikásoknak az idei szezont letaroló kocsiját, de úgy véli, hogy ez nem sokat adna hozzá a pályafutásához.

„Minden pilóta ránéz a Red Bull autójára, és szívesen vezetné azt a kocsit – jelentette ki. – Én sem mondom, hogy nem szeretném vezetni azt az autót, és érezni, hogy mennyire jó. Minden pilóta így érezne. Két nehéz évünk volt, és sokkal jobb érzés lesz, ha azon dolgozunk, hogy a miénk legyen ez a kocsi, mintsem beülni a legjobb autóba. Az számomra nem sokat érne, hogy beszálljak minden idők legdominánsabb kocsijába. Az örökségem szempontjából jobb lenne együtt dolgozni a csapattal, hogy felépítsük, és képesek legyünk legyőzni őket.”

Friss