2024. április 28. 17:23

KezdőlapF1Mick Schumacher másodszor vihette pályára Hamilton és Russell idei autóját

Mick Schumacher másodszor vihette pályára Hamilton és Russell idei autóját

-

A Forma-1-es mezőny tagjainak és legtöbb csapatának az Abu-dzabi Nagydíj utáni teszttel véget ért a 2023-as szezon, ám Mick Schumacher és a Mercedes még nem tette le a lantot az idei évre.

Manapság nem bővelkedik Forma-1-es autóval pályán megtett kilométerekben a Forma-1-es teszt- és tartalékpilóták élete, hiszen a szezonközi teszteket már jó ideje betiltották, a szezon előtti három napos gyakorláson pedig értelemszerűen az állandó versenyzők nyúzzák az új autókat. De azért így is akad egy-két alkalom, amikor autóba ülhetnek, még ha nem is sok. Mick Schumacher, a Mercedes tartalékja számára az első lehetőség még tavasszal, a Pirelli barcelonai gumitesztjén jött el arra, hogy a rengeteg szimulátorozás után a valóságban is kipróbálja a W14-est, ám azóta nem vezethette a 2023-as modellt. Egészen mostanáig.

Mick Schumacher megtette első köreit egy F1-es Mercedesben (videó)

Az olasz gyártó jelenleg ugyanis Franciaországban, az F1-es futamnak 1991 és 2008 között zsinórban 18 alkalommal otthont adó Magny-Cours-ban tesztel a Mercedesszel, amely ezúttal nem George Russellt vagy Lewis Hamiltont, hanem Schumachert ültette az autóba. A Motorsport olasz kiadásának beszámolója szerint a rossz idő miatt a teszt első napján a 24 esztendős pilóta a Pirelli intermediate és esős abroncsait tesztelte a 2024-es szezonra, és összesen 90 kört tett meg. A leggyorsabb intermediate gumis köre 1:35.542, a leggyorsabb extrém esőgumis köre pedig 1:41,962 volt.

A teszt ma, azaz csütörtökön is folytatódik, továbbra is Mick Schumacherrel a volánnál.

Néha visszanézi apja versenyeit – exkluzív interjú Mick Schumacherrel

Friss