2024. április 20. 16:08

KezdőlapF1Mick Schumacher megtette első köreit egy F1-es Mercedesben (videó)

Mick Schumacher megtette első köreit egy F1-es Mercedesben (videó)

-

Mick Schumacher szerdán először vezetheti a Mercedes jelenlegi Forma-1-es autóját. A hétszeres világbajnok fia a Pirelli barcelonai gumitesztjén vesz részt.

Június 7-én, szerdán folytatódott Barcelonában a Pirelli kétnapos gumitesztje a Mercedes és a Ferrari részvételével, és ezen a napon debütált a brackley-i istálló színeiben Mick Schumacher. Az idén a Mercedes harmadik számú pilótájaként tevékenykedő német most először próbálhatta ki a valóságban a csapat 2023-as autóját, amelyet a szimulátorban rendszeresen vezet.

A 24 esztendős versenyző fő feladata természetesen a Pirelli 2024-es szezonra szánt, gumimelegítő paplan nélküli használatra tervezett abroncsainak tesztelése lesz, de emellett fontos tapasztalatokat gyűjthet az idei Mercedesről, amit a szimulátoros munkája során kamatoztathat. Az istálló pedig igyekszik is minden lehetőséget megragadni arra, hogy promotálja Schumacher tesztnapját, aki most tulajdonképpen Lewis Hamilton helyett köröz, hiszen kedden George Russell vezette a W14-est.

Schumacher pályán a W14-essel:

A Ferrari és a Mercedes az első két csapat, amely próbára teheti az idén a Pirelli azon 2024-es gumijait, amelyeket az olasz gyártó reményei szerint már gumimelegítő paplan nélkül használhat a mezőny. Hogy ez valóban megvalósul-e, azt majd csak a teszteredmények alapján döntik el – július végén szavaznak róla a csapatok –, mindenesetre az F1 célja, hogy költségcsökkentési és fenntarthatósági szempontok miatt száműzze a melegítőpaplanokat.

Noha ilyenkor a köridők másodlagosak, tegnap Leclerc volt a gyorsabb 1:18.197-es legjobb körrel, míg Russell ennél 2 tizeddel lassabbnak bizonyult. A Ferrari pilótája 167, a Mercedesé 151 kört tett meg, ami közel két és egyharmad versenytávnak felel meg.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss