2024. április 30. 20:51

KezdőlapF1Hamilton nincs a mostani mezőny legjobb 3 pilótája között? - a csapatfőnök...

Hamilton nincs a mostani mezőny legjobb 3 pilótája között? – a csapatfőnök szerint nincs

-

Pontos sorrendet soha nem lehet majd felállítani a Forma-1-ben az adott mezőny toppilótái között, hiszen legfeljebb ketten vezetnek ugyanolyan autót, de azért az F1-ben dolgozó szakembereknek így is elég jó rálátása van arra, hogy aktuálisan kik és miben a legjobbak. Ezért is lehet meglepő, hogy Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke úgy véli, a 38 évesen is magas szinten teljesítő Lewis Hamilton nincs benne a legjobb háromban.

Az olasz mérnök a DAZN tévécsatornának jellemezte pilótáit, amelynek végén felállította a saját erősorrendjét. De először nézzük, mit mondott a McLaren kimagaslóan teljesítő újoncáról és a győzelem és vb-cím nélkül is a legjobbak között számon tartott Lando Norrisról.

„Oscar [Piastri] tehetséges és mondjuk úgy, intelligens. Az agyi kapacitása nagyon magas. Nagyon érdekes a személyisége, nagyon nyugodtnak mondanám. Lando már most az egyik legjobb pilóta a rajtrácson. Nagyon gyors, nagyon jó a versenyeken és a gumikezelésben. Amikor Landóra gondolok, azt gondolom, hogy amennyiben a csapat és én jó autót adunk neki, képes lesz a világbajnoki címért harcolni.”

Stella korábban a Ferrarinál és a McLarennél is együtt dolgozott Fernando Alonsóval, így nem meglepő, hogy a kétszeres világbajnok neve is előkerült.

Alonso közel járt ahhoz, amihez még Senna, Schumacher vagy Hamilton sem

„Ha arról beszélünk, hogy ki a legteljesebb pilóta, egyértelműen Fernando Alonso jut eszembe. Tulajdonképpen nincsenek gyengéi. Szerintem ez különlegessé teszi őt. Sok dologban nem ő a legjobb, de mindegyikben nagyon erős. Oscar mentális képességeiben őt látom, egyértelműen olyan, mint Fernando. Matematikai számításokat tud végezni vezetés közben. Másfelől Lando fejlődése versenyzőként nagyon teljessé fogja tenni őt. Kicsit ő is Fernandóra emlékeztet”

Saját top 3-jában azonban csak egyik pilótája kapott helyet. „A top 3 versenyzőm ugyanazzal az autóval Max Verstappen, Lando Norris és Fernando Alonso lenne” – jelentette ki, ami azt jelenti, hogy az F1 történetének legeredményesebb versenyzője Stella szerint legfeljebb a 4. legjobb a mostani mezőnyben.

Friss