2024. április 15. 05:39

KezdőlapF1A riportert is lenyűgözte, hogy sikerei ellenére Verstappen mennyire két lábbal áll...

A riportert is lenyűgözte, hogy sikerei ellenére Verstappen mennyire két lábbal áll a földön

-

Max Verstappen nem nem jönne zavarba, ha találkozna Lionel Messivel, sokak szerint minden idők legjobb futballistájával. A holland versenyző szerint végső soron mindenki ugyanolyan ember, és igyekszik mindenkihez normálisan hozzáállni.

Max Verstappen köztudottan szereti a labdarúgást, és még kedvenc csapata is van. A háromszoros világbajnok a hazája bajnokságában szereplő PSV Eindhovennek szurkol, amely egyébként továbbjutott a Bajnokok Ligája idei kiírásának csoportköréből, így várhatja a nyolcaddöntő hétfői sorsolását. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a 26 éves versenyző elájulna, ha meglátna egy valódi sztárfutballistát.

Verstappen egy holland műsorban adott interjút, a riporter pedig megkérdezte tőle, hogy zavarba jönne-e, ha találkozna Lionel Messivel, akit sokan minden idők legjobb labdarúgójának tartanak. A címvédő a rá jellemző módon felelt. Nem. Kezet ráznék vele, de azt hiszem, az angolul történő kommunikáció nehézséget jelentene – utalt arra, hogy az argentin zseni nem beszél jól angolul, bár amióta az Egyesült Államokban, az Inter Miamiban játszik, alighanem fejlődött ebben. – Végső soron azonban ez rendben van szerintem.”

A közvélemény jelentős része egyetért abban, hogy Messi minden idők legnagyobbja a futballban. A riporter még a golfozó Tiger Woodsot és a teniszező Roger Federert hozta fel példaként, bár utóbbi esetében korántsem egyértelmű a helyzet. Verstappen azért még messze van ettől, de sokan úgy vélik, hogy előbb-utóbb ő lehet a Forma–1 legnagyobbja, de úgy véli, ez mindent összevetve nem számít.

„Igen, de egyszerűen kell ezt megközelíteni – válaszolta arra a kérdésre, hogy észrevette-e, hogy néhányan már őt tartják a GOAT”-nak saját sportágában. – A fürdőszobába mindenki ugyanúgy megy be. Vagy mindenki ugyanabba a fürdőszobába megy be. Valaki a labdarúgásban jobb, más a versenyzésben, megint más a futásban. Mindenki a saját sportágában jó, de végső soron mindannyian csak emberek vagyunk. Azt is élvezem, amikor csak elmegyünk vacsorázni a családdal és a barátokkal, vagy kicsit hülyéskedünk, vagy a vízen vagyunk. Az ember sporton kívüli élete általában egész normális.”

Verstappen nem földi halandó – bizarr dolgot árult el róla az egyik csapattársa

Verstappen tehát nem jön zavarba, ha egy nála is nagyobb sztárral találkozik, viszont a másik oldalról magát sem helyezi más, hétköznapi emberek fölé. Így lehet mindenkihez normálisan hozzáállni – jelentette ki. – Nem számít, hogy az ember szupersztár-e.” A riporter meg is jegyezte, hogy bár korábban nem ismerték egymást személyesen, már a kamerán kívül is látszott, hogy honfitársa mennyire két lábbal áll a földön.

Verstappen valóban igyekszik hétköznapi életet élni a pályán kívül. Egyik nagy szenvedélye a szimulátorozás, a Team Redline színeiben rendszeresen részt vesz különböző eseményeken. A holland pilóta rámutatott, hogy a csapatot eltérő korú versenyzők alkotják, így néhányuk esetében mentorként is vállalhat szerepet.

Természetesen sok időt töltök például a szimulátoros srácokkal a Team Redline-nál – jelentette ki. – Ezek a srácok tizenhét-tizennyolc és huszonnyolc év között vannak, szóval elég nagy a korkülönbség, és abban is van eltérés, ahogyan megközelítenek bizonyos dolgokat. Ez végső soron jó, mert lehet őket vezetni. Néhányan már több tapasztalattal rendelkeznek, én pedig nagyon élvezem ezt.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss