2024. május 03. 07:20

KezdőlapF1A 2007-es hungaroringi botrány egy fontos kelléke talált gazdára 84 millió forintnak...

A 2007-es hungaroringi botrány egy fontos kelléke talált gazdára 84 millió forintnak megfelelő összegért

-

Az RM Sotheby’s New York-i aukcióján gazdára talált Lewis Hamilton egyik 2007-es mclarenes overálja, amelyért 241 300 dollárt, átszámítva 84 millió forintot fizetett annak új gazdája. A brit pilóta első F1-es győzelmekor viselt ruhadarabnak a Magyar Nagydíjon kirobbant botrányban is volt szerepe.

A Sotheby’s „Icon of Excellence” elnevezésű, Lewis Hamilton karrierjét ünneplő kollekciójának egyik kiemelt darabja volt a McLaren 22 esztendős pilótája által első F1-es győzelmekor, a 2007-es Kanadai Nagydíjon, majd második elsősége alkalmával, a 2007-es USA Nagydíjon viselt overálja, amelyért új tulajdonosa 241 ezer dollárt fizetett. Hamilton újoncidényében pedig nemcsak ezen két alkalommal, hanem a Kanadai Nagydíj szombati szabadedzésén, valamint a Magyar Nagydíj időmérő edzésén is ezt a ruhadarabot hordta.

Utóbbi esemény arról maradt emlékezetes, hogy ekkor eszkalálódott a belviszály a McLarennél, és Fernando Alonso ekkor tartotta fel a bokszutcában Hamiltont, aki később emiatt nem tudta megkezdeni az utolsó mért körét, mindez pedig a kémbotrány újraéledéséhez vezetett, amiről alábbi cikkünkben olvashat.

A nap, amelyen Alonso azt követelte, a McLaren szabotálja Hamilton Magyar Nagydíját

Friss