2024. május 01. 22:02

KezdőlapF1A későbbi F1-es pilóta hisztizni kezdett, ha nem Michael Schumacher nyert

A későbbi F1-es pilóta hisztizni kezdett, ha nem Michael Schumacher nyert

-

Michael Schumacher volt a gyerekkori példaképe a Williams versenyzőjének, noha édesapja révén is magába szívhatta volna a benzingőz szeretetét.

Alex Albon negyedik Forma-1-es szezonjában alighanem eddigi legjobb teljesítményét nyújtva vitte a hátán a Williams-t, egymaga bebiztosítva a grove-i istálló konstruktőri hetedik helyezését. A korábban a Red Bull által támogatott, az energiaitalosok mindkét F1-es csapatában versenyző pilóta nemrég pedig arról beszélt a High Performance Podcastban, hogy gyerekként Michael Schumacher volt az, aki miatt megszerette a sportágat.

„Megszállott gyerek voltam, az egyik első szavam a Ferrari volt, amit úgy ejtettem, hogy »Rari«. Aztán ott voltak a kipufogók. Imádtam látni négy füstölő kipufogót, úgyhogy mindig azt kiabáltam, hogy »Füst«, vagy hogy »Rari«” – idézte fel.

„Ami az autó érzését illeti, hatalmas Michael Schumacher-drukker voltam. A legnagyobb hisztiket vágtam le gyerekként, ha Michael nem nyert. Az anyukámnak megvolt VHS-en a 2001-es szezon összefoglalója, én pedig az összes futamot tudtam, amelyet megnyert abban a szezonban, és amint rossz napon volt vagy ilyesmi, rögtön tettem is be a lejátszóba Michael győzelmeit.”

Michael Schumacher, Ferrari, Mika Häkkinen, McLaren, Spanyol Nagydíj, 2001
Schumacher a 2001-es Spanyol Nagydíjon / Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Albon elárulta, hogy bár apja, Nigel Albon szintén autóversenyző volt (1994-ben a brit túraautó-bajnokságban is ment), csak azután szerelmesedett bele az autósportba, hogy visszavonult, így tényleg Schumacher volt a példaképe. De ettől függetlenül az apjára is nagyban támaszkodott. „Mindig is autóversenyző akartam lenni, az apukám pedig versenyzett is. Félprofinak mondanám, úgy vélem, kedvelte. De igazán jó volt a munkájában. Nem sokat [láttam versenyezni gyerekként], mert azután szerettem meg a versenyzést, hogy ő abbahagyta. De mivel ő volt a mérnököm, szerelőm és coach-om, nagyon is apa-fia dologról volt szó.”

Volt csapattársa állítja: a Red Bull igenis Verstappen „egyedi igényeire” faragja az autóit

Friss