2024. április 30. 07:43

KezdőlapF1Sokatmondó történet Verstappenről: a holland dühe is kellett minden idők legdominánsabb idényéhez

Sokatmondó történet Verstappenről: a holland dühe is kellett minden idők legdominánsabb idényéhez

-

Érdekes betekintést nyújtott Max Verstappen pszichéjébe a Sky Sports szakértőjeként dolgozó Karun Chandhok. A korábbi Forma–1-es pilóta a Sky podcastjában idézett fel egy párbeszédet Jos Verstappennel.

„Katarban összefutottam Jos Verstappennel, Max édesapjával azon az estén, amelyen Max bebiztosította a világbajnoki címet. Beszélgettünk a szezonról, majd azt mondta nekem, hogy »Max dühös volt Baku után«, és aznap este azt mondta az apjának, hogy »Soha többet nem fog megverni a szezon során«. Nagyon dühös volt, és közölte, hogy többet nem fog kikapni, és igaza lett. Eléggé lehengerlő volt” – mondta az indiai.

A kontextusból kiderül, amit amúgy sem nehéz kitalálni, hogy Verstappen Sergio Pérezre gondolt. Arra a Pérezre, aki Szaúd-Arábia után Bakuban is legyőzte őt, és 6 pontra zárkózott fel rá a pontversenyben, miközben mindketten 2-2 győzelemmel álltak. Verstappen dühe pedig abszolút érthető volt, hiszen bár a mexikói aznap egyszerűen gyorsabb volt nála, egy jókor érkező biztonsági autós fázis, valamint Verstappen verseny elején hozott, utólag rossznak bizonyuló döntése is segítette.

Ez után a futam után nagyon kevesen gondolták volna, hogy Pérez nem nyer több versenyt a szezonban, Verstappen pedig a maradék 18 futamból 17-et behúzva, rengeteg rekordot átírva minden idők legdominánsabb szezonját produkálja.

A Red Bull csak Verstappen győzelmét féltette Bakuban, vagy tényleg hibáztak?

Friss