back to top
2024. május 17. 04:07

KezdőlapF1Verstappentől megtagadták, hogy Mercedest vezessen

Verstappentől megtagadták, hogy Mercedest vezessen

-

Max Verstappen sem akarta elhinni, ami nemrég portugáliai kiruccanása alatt történt vele.

Miként arról mi is beszámoltunk, Max Verstappen nemrég a 2020-ban és 2021-ben Forma–1-es futamnak is otthont adó portimaói versenypályán tesztelte menedzsere fiának GT3-as Ferrariját. Ám mielőtt ez megtörtént, a háromszoros világbajnokot némi kellemetlenség érte, számolt be róla a The Sun.

Ferrarit tesztelt Max Verstappen

Portugáliába érkezve Verstappen és kísérete (többek között apja, Jos is vele tartott) ugyanis a Sixt Faro reptéren található autókölcsönzője felé vette az irányt, hogy átvegye az előre lefoglalt nagyjából 20 járművet, a Red Bull versenyzője pedig döbbenten szembesült vele, hogy az általa választott Mercedes AMG GT-t a kölcsönző nem bocsátja a rendelkezésére.

Hogy pontosan melyik típusról volt szó, arról nem írtak, de az AMG GT-k mindegyike több száz lóerős fenevad, és ez volt a probléma, a Sixt biztosítási szabályzata miatt ugyanis 30 év alatti sofőröknek nem lehet ezt a típust bérbe adni. „Max és a társasága szórakozni ment Portugáliába, és lefoglalták az autókat, amiket akartak. Amikor pedig a reptérre értek, Maxot sokkolta, amikor megmondták neki, hogy nem vezetheti a Mercedest, amit akart” – idézi a forrását a Sun.

„Tapasztalt F1-es pilóta, aki hozzászokott ahhoz, hogy erős autókat vezet, úgyhogy elég elképesztő belegondolni, hogy nem engedték beülni egy ilyenbe, de ezek a szabályok, úgyhogy betartotta azokat.”

Sokatmondó történet Verstappenről: a holland dühe is kellett minden idők legdominánsabb idényéhez

Friss