back to top
2024. május 17. 03:56

KezdőlapF1Bocsánatot kért az autókölcsönző a Mercedes helyett BMW-t kapó Verstappentől

Bocsánatot kért az autókölcsönző a Mercedes helyett BMW-t kapó Verstappentől

-

A Sixt autókölcsönző megvédte alkalmazottait, akik a kora miatt nem adták oda Max Verstappennek a Mercedest, amit bérelt, ugyanakkor elismerték, hogy a holland pilótával kivételt kellett volna tenniük.

Miként arról mi is beszámoltunk, kellemetlen esemény történt Max Verstappennel a téli szünetben, amikor egy nagyobb társasággal Portugáliába utazott egy kis mókázásra. A háromszoros világbajnok a 2020-ban és 2021-ben a Forma–1-es Portugál Nagydíjnak is otthont adó Algarve-versenypályán szeretett volna meghajtani egy Mercedes AMG GT-t, ám amikor megérkezett, a Sixt autókölcsönző közölte vele, hogy életkora miatt nem adhatják neki oda a több száz lóerős szörnyeteget. A Red Bull versenyzőjének így végül be kellett érnie egy 5-ös BMW-vel.

Verstappentől megtagadták, hogy Mercedest vezessen

Miután a sztori igencsak nagy visszhangot kapott a sajtóban, a Sixt reagált, megvédte alkalmazottait, egyúttal bocsánatot kért Verstappentől. „A franchise partnerünk portugáliai alkalmazottai csak a biztosítási okokból hozott szabályokat követték – mondta a cég szóvivője. – Annak érdekében, hogy ügyfélbarát megoldást találjanak, Mr. Verstappennek egy másik prémium autót biztosítottak, ugyanakkor felmerülhetnek különleges körülmények, amelyek igazolják az eltérést a szabályoktól. Ez is egy ilyen helyzet volt.

„Elnézést kérünk Mr. Verstappentől, bármikor bérelhet tőlünk bármilyen autót, amilyet csak akar. Természetesen kétségünk sincs a vezetési képességeit és az erős autókkal szerzett tapasztalatát illetően.”

Verstappenék útban Brazíliába tettek egy kis kitérőt Portugáliában, majd onnan utaztak tovább a holland pilóta sógorának esküvőjére. A háromszoros világbajnok korábban beszélt róla, hogy a karácsonyt is Brazíliában tölti barátnőjével, Kelly Piquet-vel, majd Európába visszatérve síelést tervez, mert 5 éve nem volt benne része, és reméli, nem azzal kell hívnia a csapatot januárban, hogy eltörte a lábát.

Friss