back to top
2024. május 15. 08:56

KezdőlapF1Hamilton elmondta, miért tesz olyat, amiről korábban úgy vélte, biztos nem fogja

Hamilton elmondta, miért tesz olyat, amiről korábban úgy vélte, biztos nem fogja

-

A Forma–1 történetének legsikeresebb versenyzője, de már több mint két éve nem nyert semmit. Ennek ellenére úgy döntött, 40 éves kora fölött is versenyezni fog, szembemenve azzal, amit korábban mondott.

Lewis Hamilton holnapután, január 7-én tölti be 39. életévét, és mivel tavaly két évvel, 2025-ig meghosszabbította a szerződését a Mercedesszel, biztossá vált, hogy 40 évesen is versenyezni fog. Pedig korábban többször is tett olyan kijelentést, hogy nem tervez ennyi idősen az F1-es mezőny tagjának lenni. 2021 nyarán például azt mondta: „Nem tervezek 40 éves koromig maradni. Remélem, hogy lesz valami izgalmas, amit csinálhatok [az F1 után], de mindegy, mikor hagyom abba, hiányozni fog ez a sport.”

Nos, két szezont még biztosan lehúz, a 2025-öst pedig már 40 évesen fogja teljesíteni. „Azt kell megtanulnod, hogy soha ne mondd, hogy soha – idézi az f1.com a korábbi kijelentéseire reagáló hétszeres világbajnokot. – De akkor egyértelműen nem gondoltam, hogy folytatni fogom. Ezek marha hosszú szezonok, sok időt töltünk távol mindenkitől, én pedig 16 éve csinálom ezt (valójában 17 – a szerk.). Kimerítő.”

Az ütközések után megromlott a bizalom Hamilton és csapattársa között? – Russell válaszolt

Hamilton az idén zsinórban 18. F1-es idényének vág neki, aminél többet egyhuzamban csak Rubens Barrichello húzott le a száguldó cirkuszban. Ez már önmagában hatalmas elhivatottságról tesz tanúbizonyságot, miközben jelenlegi helyzetét csak nehezíti az, hogy zsinórban második éve nem volt versenyképes autója.

„Rengeteg a csillogás és a pozitívum, de egyáltalán nem könnyű folyamatosan a legjobbat nyújtani, eltökélt maradni, edzeni, teljesíteni. Ez nagy nyomással jár. Folyton nagyító alatt vagy, és jelenleg olyan időszakát élem az életemnek, amelyben kizárt, hogy nyerjek. Ha nyerek egy versenyt, akkor az emberek azt mondják, hogy „Ó, hétszeres világbajnok, 103 győzelme van.« Ha pedig nem teljesítek jól, akkor ez van, [kritizálnak]… Jelenleg csak veszíthetek, így természetes, hogy volt egy időszak, amikor feltettem magamnak a kérdést, hogy át akarok-e menni ezen” – utalt arra, hogy nem volt egyértelmű számára, hogy 40 éves kora felett is itt lesz.

Azt viszont leszögezte, hogy továbbra is ugyanolyan motivált, mint eddig, és szereti, amit csinál. „Továbbra is imádok vezetni és beülni az autóba. Amikor beindítják az autót és ezek az emberek mind körülvesznek, majd elindulsz kifelé a bokszutcából, még mindig ugyanúgy mosolygok a sisak alatt, mint a legelső napon, amikor vezettem.”

Hamilton egyszer betegséget kamuzott, mert nem volt kedve tesztelni

Friss