2024. május 02. 11:09

KezdőlapF1Linkedinen keres magának új vezetőt a csapatfőnökét kirúgó F1-es istálló

Linkedinen keres magának új vezetőt a csapatfőnökét kirúgó F1-es istálló

-

Újdonsült csapatfőnökének keres jobbkezet a Haas F1-es istállója.

Miután nemrég elküldte Günther Steinert és kinevezte a helyére Komacu Ajaót, a Haas F1-es istállója egyúttal közölte, hogy a jövőben kettéosztja Steiner eddigi feladatait, és a japán mérnök mellé szerződtet egy operatív igazgatót. Az állásra pedig nyílt a jelentkezés, az amerikai istálló ugyanis a Linkedin-en és más felületeken is meghirdette a pozíciót, az alábbi szöveggel.

„A MoneyGram Haas F1 Team mind a pályán, mind azon kívül különleges. Nem követjük a status quót és saját magunknak szereztünk nevet, mint az a csapat, amely másképp csinálja a dolgokat. Talán láthatott minket a Netflixen, vagy tudhatja, hogy mi vagyunk az egyetlen amerikai tulajdonban levő csapat a Forma–1-es rajtrácson. De közben ennél többek vagyunk.”

Egy utolsót még belerúgott a távozó csapatfőnökbe a Haas tulajdonosa, amivel másoknak is ártott

„Három főhadiszállásunk van – Kannapolis az Egyesült Államokban, Banbury az Egyesült Királyságban és Maranello Olaszországban –, mindegyik tele szenvedélyes, lojális és keményen dolgozó emberekkel. A Haasnál a csapat számos területén kamatoztathatja tudását, projektek széles választékában tehet szert gyakorlati tapasztalatra, miközben együttműködik néhánnyal a világ legjobb elméi közül.”

„Általános összegzés: A MoneyGram Haas F1 Team egy növekvő cég, és szükségünk van valakire, aki a csapatfőnökünk jobbkeze lesz. Operatív igazgatót (Chief Operating Officer – COO) keresünk, aki haladó vezetői képességekkel rendelkezik, és képes segíteni a vállalkozást a stratégiai céljainak elérésében. A pozíciója helyileg Banbury-ben, az Egyesült Királyságban lesz.”

„A COO vezetni fogja a kiemelkedő teljesítményű szakembereket, hogy hatékonyak és produktívak legyenek. Az ideális jelöltnek kiterjedt tapasztalata van az iparágban, és lehetőleg már megmászta a ranglétrát egy vezető szerepig. Úgy hisszük, hogy ez a pályaív segít egy személynek megszerezni az üzleti és menedzsment tapasztalatok különleges elegyét, illetve jártasságot a motorsport gyakorlataiban, irányelveiben és folyamataiban. A jelöltnek stratégiai gondolkodásúnak kell lennie, és képesnek kell lennie alkalmazkodnia a változó körülményekhez.”

A Ferrari csalós motorja is tehet a Haas csapatfőnökének elküldéséről?

A Haas tehát várja a fentebbi kritériumoknak megfelelő szakemberek jelentkezését, akiknek a jelentkezési lap alján be kell ikszelnie, hogy esetükben teljesül-e bármelyik az alábbi feltételek közül: minimum 10 éves tapasztalat F1-es menedzsment pozícióban haladó vezetői feladatokkal, üzleti adminisztrációból vagy más releváns tudományágakból szerzett főiskolai diploma, jártasság marketing és kommunikációs ismeretekben, valamint az F1-hez kapcsolódó kereskedelmi szponzorálásban.

Utóbbi kritériumok természetesen igencsak leszűkítik az ideális jelöltek körét.

Friss