back to top
2024. július 07. 14:09

KezdőlapF1Mérföldkőhöz ért a Ferrari az idei autójának fejlesztésében

Mérföldkőhöz ért a Ferrari az idei autójának fejlesztésében

-

Olasz sajtóhír szerint jelentős előrelépést tett a Ferrari az idei Forma–1-es autójával.

Az idei F1-es autóbemutatók sora majd csak februárban veszi kezdetét, de információk azért már szivárognak innen-onnan. Például a mérföldkőhöz érkező Ferrari háza tájáról, a maranellóiak egyelőre a 676-os projektnév alatt futó 2024-es autója a Motorsport olasz kiadásának információi szerint ugyanis számottevően könnyebb lesz, mint az elődje, aminek köszönhetően a Scuderia a 2022-ben bevezetett szabályrendszerben először fogja elérni a súlyhatárt, eddig ugyanis fölötte volt.

Az olasz lap szerint az SF-23-as 6 kg túlsúlyt cipelt, az idei kocsinál pedig az Enrico Cardile vezette technikai gárda a váltó keskenyebbé tételével, illetve a kasztni és az akkumulátor áttervezésével érte el a súlycsökkenést. Mindez pályától függően nagyjából körönként másfél tizedet hoz a konyhára, illetve a gumikezelésben is javulást érhetnek el az ezen a téren tavaly is szenvedő olaszok.

A Motorsport azt írja, hogy mérsékelt magabiztosság jellemző a csapatra, mert bár senki nem hasonlítgatja az ideit a tavalyi autóval, a szélcsatornás és szimulációs adatok bizakodásra adnak okot. Persze a súlycsökkentés önmagában nem lesz elég a Red Bull utoléréséhez, és a többi csapat sem tétlenkedik, de az tény, hogy a 2022-ről 2023-ra történő előrelépésben az energiaitalos csapatnál is nagy szerepet játszott a „fogyókúra”, hiszen ők már a tavalyi autóval elérték a súlyhatárt.

A 2024-es Ferrarit február 13-án mutatják be.

Az idei „forradalmi” Ferrari egyvalamiben már megelőzte a Red Bullt

Friss