back to top
2024. május 10. 05:31

KezdőlapF1Bődületes hibákat csinált az életében csak két könyvet elolvasó Verstappen a forgalmi...

Bődületes hibákat csinált az életében csak két könyvet elolvasó Verstappen a forgalmi vizsgán

-

Max Verstappen hosszabb interjút adott a The Times-nak, amelyben Lewis Hamilton elleni rivalizálásról, forgalmi vizsgáról és könyvekről is beszélt.

Forma–1-es bemutatkozásakor Max Verstappen az azóta bevezetett minimum korhatár miatt vélhetően soha meg nem dőlő rekordot állított fel, és bármilyen hihetetlenül is hangzik, 17 évesen azelőtt vezetett F1-es futamon, hogy megszerezte volna a jogosítványt közútra.

A The Times-nak adott interjúban most felidézte, hogy a forgalmi vizsga egyáltalán nem alakult számára olyan zökkenőmentesen, mint a Forma–1-es debütálás. „A vizsgabiztos azt mondta, hogy menjek jobbra, én viszont balra mentem. Aztán nem álltam meg egy gyalogátkelőnél. Nem volt túl boldog. Vitatkoztam vele, mert úgy véltem, a gyalogosok nem is voltak még a zebránál. Mondtam, hogy »Még nem értek oda, miért kellene megállnom?«”

Hogy ezek után átment-e elsőre, arról nem beszélt.

Az azóta érettebbé vált háromszoros világbajnok egyéb, magánéleti jellegű dolgokról is nyilatkozott, például elmondta, hogy eddigi 26 éve során kettő darab könyvet olvasott el teljes egészében. Az egyik a szintén holland futballegenda, a háromszoros aranylabdás Johan Cruyff önéletrajza, a másik pedig a pályafutását a Red Bullnál lezáró, az energiaitalos csapatban 2007 és 2013 között versenyző Mark Webber könyve.

Egyszer majd ez a szám talán háromra nő, ha Verstappen is kiadja saját önéletrajzi könyvét, de alighanem ez még odébb van, és addig talán újra összecsap majd Lewis Hamiltonnal, akivel elmondása szerint semmi személyeskedés nincs a rivalizálásukban. „Nincs szükségem ilyen rivalizálásra. Természetesen le akarjuk győzni egymást, de őszintén mondom, hogy amint privát környezetben vagyunk, olyanok vagyunk egymással, mint két normális fickó.”

Még Schumachert is felülmúlja Verstappen, aki „egymaga mentette meg a Forma–1-et?

Friss