2024. április 27. 09:48

KezdőlapF1Mick Schumachert csak kihasználták? – az F1 korábbi vezére szerint igen

Mick Schumachert csak kihasználták? – az F1 korábbi vezére szerint igen

-

Új karrier kezdetét, de akár az F1-es visszatérés előkészítését is jelentheti Mick Schumacher számára az idei év, és ő állítja, bármelyik is valósuljon meg, boldog lesz. Ám amennyiben többet nem láthatjuk a Forma–1-ben, örökre ott fog lógni a levegőben, hogy mi lett volna, ha nem abban a csapatban mutatkozik be, amelyikben bemutatkozott.

Mick Schumacher az idén új kihívásokkal néz szembe a sportautó-világbajnokságban (WEC) az Alpine-nal, miközben továbbra is marad a Mercedes F1-es teszt- és tartalékpilótája. A 24 esztendős versenyző célja természetesen továbbra is változatlan, azaz szeretne visszakerülni a Forma–1-es mezőnybe, de mintha már ő is kezdené elfogadni, hogy ennek egyre csökken az esélye.

„Elég sok hajtépéssel jár, és úgy érzem, ez kívülről nem igazán látszik – felelte az F1.com-nak arra a kérdésre, hogy hogyan érzi magát az F1-es ülésének feldolgozása után, és hogy látszólag nem tűnik úgy, mint aki neheztel emiatt. – Ez az első kerekasztal-beszélgetés, amin az idén részt veszek, ez pedig sokat elárul és sokat mond ebben az értelemben, de az F1 mindig az álmom volt és mindig az is marad. Ugyanakkor nincs okom itt maradni, nem versenyezni és visszaesni mindenki mögé… Inkább megyek, keresek valamit, ahol versenyezhetek és fejleszthetem a képességeimet. Ha ez végül nem vezet vissza az F1-be, de egy másik karrierhez igen, akkor boldogan fogom azt csinálni.”

Hivatalos: Mick Schumacher jövőre újra versenyezni fog

Utóbbi mondat az, ami feltűnő, hiszen a Haastól a 2022-es szezon végén elküldött német tavaly még folyton arról beszélt, hogy csakis a Forma–1 létezik a számára. Persze, az Alpine WEC-pilótájaként nem is venné ki jól magát, ha ilyesmit állítana, és lehet, hogy pusztán ez áll a szavai mögött, de amennyiben őszintén így gondolja, az arra is utalhat, hogy tisztában van vele, két partvonalon töltött év után még nehezebb lesz visszakerülnie.

Miközben természetesen félig továbbra is az F1-es körforgás részese marad, és már tavaly is sokat tanult a Mercedesnél, ami akkor is a hasznára lesz, ha a további karrierjében már nem fog a királykategóriában versenyezni.

„A legfontosabb, amit alaposan kidolgoztam, hogy most már sokkal jobban tudom, hogy versenyzőként mit akarok a körülöttem levő csapattól, és tudom, hogy szerintem mennyit érek, és mit tudok adni egy csapatnak. Nyilván az első F1-es évemben nehéz volt pontosan tudni, hogy hol a helyem, milyen messzire mehetek el a megjegyzéseimmel és minden egyébbel, de miután már egy évet együtt dolgoztam Lewis [Hamiltonnal] és George [Russell-lel], már nagyjából tudom, milyen magasan van a léc, meddig mehetek el, és a jövőben nem lesz gondom azzal, hogy megosszam az információimat” – mondta.

Amennyiben viszont nem láthatjuk többé az F1-ben versenyezni, úgy örökre ott lebeghet Mick Schumacher karrierje fölött a kérdés: mi lett volna, ha nem a Haasnál, hanem az eredeti tervek szerint az Alfa Romeónál mutatkozik be. Valószínűleg hasonló gondolatai vannak erről a témáról Bernie Ecclestone-nak, a Forma–1 korábbi vezérének is, aki szerint egyértelműen hiba volt az amerikai istállóval debütálni.

„Mick elveszetté vált a rossz csapatban, rossz emberekkel. A Haasnál a neve miatt szerződtették, soha nem érdekelte őket, hogy mennyire jó vagy rossz” – jelentette ki a 93 esztendős üzletember a Sport Bildnek.

A Ferrari elhibázott döntése lökte a Mercedes karjaiba Schumachert – vélemény

Friss