back to top
2024. május 06. 10:07

KezdőlapF1Egyedülálló módon lehet betekintést nyerni Schumacher pályafutásába a legendás helyszínen

Egyedülálló módon lehet betekintést nyerni Schumacher pályafutásába a legendás helyszínen

-

Az idei F1-es Belga Nagydíj hétvégéjén létrehoznak egy vendéglátóegységet, ahol kifejezetten Michael Schumacher pályafutása előtt tisztelegnek. A szurkolók ráadásul egy különleges vacsorára is válthatnak belépőt, ahol a hétszeres világbajnok egykori csapattársaitól és ellenfeleitől hallhatnak történeteket, és a különböző emléktárgyaira licitálhatnak.

Különleges élményben lehet része néhány szurkolónak az idei Belga Nagydíj július 26-a és 28-a között esedékes hétvégéjén. A Legends Lounge ugyanis egy olyan helységgel várja az arra befizető nézőket, amely kizárólag Michael Schumacher pályafutása előtt tiszteleg. Ennek a neve Legends Lounge | Schumacher lesz, ami szabad fordításban nagyjából Schumacher-szalonnak felel meg.

A honlap tájékoztatása szerint mindez új mércét jelent a vendéglátásban, legalábbis ami a motorsportot illeti. Azoknak, akik jegyet váltanak oda, hatalmas élményben lesz részük. Egyrészt a remek kilátás miatt, hiszen olyan kanyarokra lehet rálátni, mint a La Source, az Eau Rouge vagy a Raidillon. Emellett pedig egész hétvégén ingyenesen fogyaszthatnak üdítőt, sört, bort és egyéb szeszes italokat, valamint személyre szabott módon tapasztalhatják meg a helyi ízvilágot.

A Legends Lounge | Schumacher az első olyan vendéglátóegység lesz az F1-es pályákon, amelyet kifejezetten azért hoznak létre, hogy tisztelegjenek a hétszeres világbajnok előtt. A német expilóta 1991-ben debütált a Forma–1-ben, majd egy hároméves kihagyással együtt egészen 2012-ig versenyzett a sorozatban. Ezalatt a vb-címek mellett 91 futamgyőzelemig és további 64 dobogóig, 68 pole pozícióig, valamint 77 leggyorsabb körig jutott.

Szenzációs felzárkózások, zseniális esős győzelmek – Schumacher tíz legemlékezetesebb pillanata

Mindez ráadásul nem minden, ugyanis An Evening for Michael (egy est Michaelért) néven egy vacsorával egybekötött programot is szerveznek. Ennek keretében a résztvevők találkozhatnak és beszélgethetnek korábbi legendákkal, köztük olyanokkal, akik Schumacherrel együtt versenyeztek, adott esetben csapattársként vagy ádáz ellenfélként. Emellett megtekinthetik z 55 éves expilóta korábbi autóit, versenyruháit és egyéb emléktárgyait, és utóbbiakra akár licitálhatnak is. A bevétel a Kepp Fighting Michael alapítványhoz, valamint a Schumacher család számára fontos egyéb jótékonysági szervezetekhez fog kerülni.

A Legends Lounge | Schumacherre, illetve az An Evening for Michaelre külön-külön és egyben is lehet jegyet vásárolni. Előbbi 4599 euróba, azaz közel 1,8 millió forintba, utóbbi pedig 700 euróba, vagyis majdnem 270 ezer forintba kerül. A határidő július 26-a, de a vacsorára csak korlátozott számú vendéget engednek be. Fontos hozzátenni, hogy a Legends Lounge | Schumacher a hétvége mindhárom napjára érvényes, és a szállás is beletartozik.

Schumacher egyébként különleges kapcsolatban áll a spa-francorchamps-i pályával, hiszen pályafutásának számos jeles eseménye a Belga Nagydíjon történt. 1991-ben itt debütált, majd egy évvel később itt aratta első győzelmét, hogy aztán 2001-ben itt adja át a múltnak Alain Prost 51 diadalt számláló rekordját. 2012-ben pedig ezen a helyszínen teljesített karrierje 300. F1-es futamát.

Horrorbaleset a Schumacher rekordját hozó futamon, Senna halála akadályozta meg az újabb tragédiát

Friss