2024. május 02. 00:42

KezdőlapF1Fontos bejelentést tett a Ferrari Leclerc-rel kapcsolatban

Fontos bejelentést tett a Ferrari Leclerc-rel kapcsolatban

-

Az előző év végén már lehetett hallani arról, hogy megtörténhet, most pedig a Ferrari Forma–1-es csapata hivatalosan is bejelentette, hogy meghosszabbította Charles Leclerc versenyzői szerződését – amelynek pontos időtartamáról viszont nem számoltak be.

Decemberben már találkozni lehetett olyan sajtóértesülésekkel, amelyek szerint a monacói pilóta egészen 2028 végéig írhatott alá szerződéshosszabbítást a Ferrarival. A csapat a csütörtöki bejelentés során nem említett konkrét időtartamot, csupán annyit, hogy hosszú távra szól az új kontraktus, így néhány évig biztosan nem kell újra asztalhoz ülniük a feleknek.

„Elégedetté tesz a tudat, hogy az elkövetkező években is a Scuderia Ferrari overallját vehetem magamra. Hároméves korom óta az volt az álmom, hogy ennél a csapatnál versenyezhessek. Gyerekkoromban mindig az egyik barátom lakásának ablakából, a Ste. Devote kanyarból néztem a Monacói Nagydíjat, és már akkor is a piros autókat figyeltem. Ez a csapat a második családom azóta, hogy 2016-ban csatlakoztam a Ferrari Versenyzői Akadémiájához, azóta pedig sok mindent elértünk közösen, az elmúlt öt évben kellemes és nehéz pillanatokat is átélve” – nyilatkozta a közleményben Leclerc, aki 2019 óta a Ferrari F1-es csapatának versenyzője, ez idő alatt pedig öt győzelmet szerzett.

„Hiszek abban, hogy a legjobb időszak még csak most fog következni, így már alig várom a szezonkezdetet, hogy tovább fejlődjünk, és minden futamon versenyképesek legyünk. A célom változatlanul az, hogy világbajnok legyek a Ferrarival, és biztos vagyok benne, hogy az előttünk álló években nagyszerű pillanatokat fogunk átélni, boldoggá téve a rajongóinkat.”

A „halálos ítéletét” írta alá, vagy ő lesz a következő Räikkönen, esetleg Michael Schumacher?

A Ferrari másik versenyzőjének, Carlos Sainznak továbbra is csak az idei év végéig szól a szerződése, az ő maradása pedig nem is tűnik annyira biztosnak, mint Leclerc-é tűnt – nem titok, hogy a 2026-tól a Sauber oldalán érkező Audi egy opció lehet számára a váltáshoz.

Friss